Hyppää pääsisältöön

Tummalla suklaalla terveysvaikutuksia!

Suklaan houkutteleva tuoksu ja koukuttava maku voivat viedä mielen ja kielen mennessään. Yli 70%:sta tummaa suklaata ja raakasuklaata voi onneksi syödä hyvällä omallatunnolla. Ei uskoisi, mutta pienessä kaakaopavussa on yli 1200 aktiivista ainesosaa mm. flavonoideja, magnesiumia, kromia, sinkkiä ja kuparia. Kaakaopapu ja siitä murskatut nibsit ovat varsinaisia terveyspommeja.

Parasta suklaassa on, että sitä voi tehdä myös itse. Aikaa ei mene kuin kymmenisen minuuttia. Palkintona on terveysvaikuteinen suklaa. Tutkimusten mukaan tumman suklaan säännöllinen nauttiminen, laskee hieman kohonnutta verenpainetta, parantaa kolestoroliarvoja ja vähentää sydänkuolleisuutta.
Kun itsetehdyssä suklaassa valkoisen sokerin korvaa hunajalla tai ruskealla sokerilla (ruoko-, palmu-ja intiaanisokeri), niin lopputuloksesta tulee entistä terveellisempi.

PS:n raakasuklaa
Raakasuklaa PS:n raakasuklaa Kuva: Veli-Pekka Pekkola tumma suklaa

PS:n raakasuklaa

1 ½ dl kaakaovoi
¾ dl kaakaojauhe
¾ dl kaakaonibsejä
1dl palmusokeria tai hunajaa 2 rkl
1 tl kanelijauhe
1 tl kaardemummajauhe
ripaus cayanne-pippuria
1 pipetillinen ruusujuurta

Laita lämminvesihauteessa olevaan kattilaan kaakaovoi. Lisää muut aineet ja sekoita sulanut massa. Temperoinnin avulla seoksen molekyylirakenne muuttuu, jolloin suklaa ei sula huoneenlämmössä sormien väliin, vaan se on kiinteä.
Temperoinnissa laske lämpötila kylmävesihauteen avulla 27 asteeseen ja nosta lämminvesihauteen avulla uudelleen 31 asteeseen.
Suklaakonvehteja voi tehdä erilaisiin silikoni-ja paperimuotteihin.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän