Hyppää pääsisältöön

Haglund Etusivun tentissä: Nollatuntisopimus on tärkeä – sen ei pitäisi sitoa työntekijää

YleX Etusivu tenttaa vaalien alla kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat. Huhtikuun 1. päivänä hiillostettavana oli ruotsalaisen kansanpuolueen Carl Haglund.

Näiden ei pitänyt olla imagolasit, kertoo Calle. // Kuva: YleX.

Suomessa on 80 000 työntekijää, jotka kutsutaan töihin tarvittaessa eli he työskentelevät niin sanotulla nollatuntisopimuksella. Siinä työntekijälle ei anneta vähimmäistyöaikaa.

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Carl Haglund sanoo, että nollatuntisopimukset ovat tärkeitä Suomen työllisyydelle.

nollatuntisopimukset. Se auttaa hänen mielestään esimerkiksi nuoria työllistymään, kun työnantaja voi palkata joustavasti töihin.

- Nollasopimuksen kieltäminen ei varmastikaan luo uutta työtä tähän maahan, Carl Haglund sanoo.

- On tärkeää, että ne sopimukset eivät ole eksklusiivisia. Jos tekee sopimuksen jonkun burgeriravintolan kanssa, niin sen ei pidä estää sitä, ettei saisi tehdä kenenkään muun kanssa sopimusta, koska nollasopimus ei takaa työntekijälle mitään tunteja, Carl Haglund sanoo YleX Etusivun haastattelussa.

RKP:n puheenjohtaja ja nykyisen hallituksen puolustusministeri on sitä mieltä, että tuntimäärien sääntely olisi huono ratkaisu, koska se ei kannusta palkkaamaan työntekijöitä.

- Se ei lisää työn määrää ja työmarkkinoiden joustavuutta tässä maassa yhtään, että lähdettäisiin säätämään jostain minimituntimäärästä. Sillä ei kyllä saada yhtään nuorta tai vanhaa töihin, Haglund sanoo.

RKP on ollut 36 vuotta putkeen hallituksessa, eikö oppositio tekisi jo hyvää puolueelle? Miten Suomelle kävisi, jos suursota syttyisi Euroopassa? Carl Haglund sanoo, että opiskelijoiden poitäisi pystyä opiskella yhä enemmän ympäri vuoden - miksi? Valtion menoja pitäisi karsia miljardeilla, mutta keneltä otetaan? Mitä neuvoja Haglund antaisi henkilölle, joka asuu Nakkilassa ja jonka opinnot ovat jääneet kesken, eikä työtä ole?

Lue myös Etusivun muut puheenjohtajatentit: vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki, SDP:n Antti Rinne, perussuomalaistenTimo Soini ja kokoomuksenAlexander Stubb.