Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Yle Live pääkuva

Yle Live huhtikuussa: The Who Wembleyllä ja Honey B & T-Bones M1-studiossa

Huhtikuu käynnistyy Yle Liven osalta tammikuisella EBBA-gaalalla. Välissä nähdään rockin peruspilareihin lukeutuva The Who esiintymässä Wembley Arenalla ja kuukausista julmin päättyy Honey B & T-Bonesin keikkaan Ylen M1-studiossa.

Yle Live: EBBA Awards 2015
Yle Teema sunnuntai 5.4. kello 22:15

Tove Lo mustavalkokuva
Tove Lo mustavalkokuva Kuva: Fredrik Etoall tove lo

Eurosonic-tapahtuman yhteydessä järjestettävässä European Border Breakers Awards -gaalassa palkitaan vuosittain eurooppalaisia yhtyeitä ja artisteja, jotka ovat saavuttaneet menestystä kotimaansa rajojen ulkopuolella. Brittiläisen Jools Hollandin juontamassa tammikuisessa gaalassa palkittiin tällä kertaa muun muassa Hozier, , John Newman, Melanie De Biasio, Tove Lo (kuvassa), Todd Terje sekä The Common Linnets. Lue juttu suomalaisista Eurosoniciin matkanneista artisteista ja yhtyeistä.
Katsottavissa Yle Areenassa 30 vuorokautta.

Yle Live: Bon Jovi
Yle Teema sunnuntai 5.4. kello 23:20

Bon Jovi nelimiehisenä
Bon Jovi nelimiehisenä Kuva: David Bergman bon jovi

New Jerseyn ylpeys nähdään Yle Livessä entisen kitaristin Richie Samboran kera. Viime vuoden lopussa bändistä lähtenyt Sambora on vahvasti mukana tammikuussa 2013 BBC:n koreassa teatterissa taltioidulla keikalla, ja esitys on Bon Jovin mittapuulla tavanomaista intiimimpi: paikalle pääsi vain parisataa kilpailuvoittajaa. Settilistalta löytyy tuttujen hittien lisäksi yllättävän monta kappaletta maaliskuussa 2013 julkaistulta What About Now -albumilta.
Katsottavissa Yle Areenassa 30 vuorokautta.

Yle Live: Grammy Awards 2015
Yle Teema sunnuntai 12.4. kello 22:00

Pharrell Williams
Pharrell Williams pharrell williams

Vuonna 1959 ensimmäistä kertaa pidetty Grammy-gaala on yksi maailman arvostetuimmista musiikkialan palkintojuhlista. Tänä vuonna Grammyt jaettiin Los Angelesissa 8. helmikuuta ja gaalan musiikkiesityksistä vastasivat mm. Beck, AC/DC, Sia, Ariana Grande, Ed Sheeran, Pharrell Williams (kuvassa), Tony Bennett ja Lady Gaga sekä legendaarisen Jeff Lynnen legendaarinen ELO.
Katsottavissa Yle Areenassa vain suorana.

Yle Live: The Who - Quadrophenia Live
Yle Teema sunnuntai 19.4. kello 22:00

Roger Daltrey ennen ja nyt
Roger Daltrey ennen ja nyt the who

Legendaarinen The Who tunnetaan rock-oopperoistaan, Keith Moonin mielipuolisesta rumpaloinnista (ja elämäntavoista) sekä yhtyeen jäsenten välisistä riidoista, mutta bändin vahvin ase on käsittämättömän lahjakas lauluntekijä Pete Townshend. Vuoden 1973 lopussa julkaistu bändin kuudes studioalbumi Quadrophenia on pitkästä kestostaan huolimatta yksi The Whon eheimmistä kokonaisuuksista: kappaleista muodostuu suuri yhtenäinen tarina ja Townshendin sävelkynä on todella terävässä kunnossa. Vuonna 2013 The Who esitti Quadrophenian kokonaisuudessaan ja hienosti visualisoituna Lontoon Wembleyllä. Ennen taltiointia nähdään Quadropheniaa käsittelevä jakso Rockin klassikkolevyt -sarjasta.
Katsottavissa Yle Areenassa 30 vuorokautta.

Yle Live: M1-studiossa Honey B & T-Bones
Yle Teema sunnuntai 26.4. kello 22:30

Esa Kuloniemi ja Aija Puurtinen Ylen M1-studiossa
Esa Kuloniemi ja Aija Puurtinen Ylen M1-studiossa honey b. & t-bones

Aija Puurtisen ja Esa Kuloniemen johtama yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa jo vuonna 1985 eli Honey B & T-Bonesilla on syytä juhlaan. Vuosien saatossa tasaiseen tahtiin levyjä julkaissut bändi on erinomaisessa keikkakunnossa ja se käy ilmi myös M1-studiossa taltioidusta sessiosta. Juhlan tuntua tuo myös laajennettu kokoonpano: bändi esiintyi Ylen studiossa kuusihenkisenä ryhmänä.
Katsottavissa Yle Areenassa.