Hyppää pääsisältöön

"Tämä perhe kesyttää minut - joskus minusta tulee tylsä kotirouva"

janita blogi kohti kameraa logolla
janita blogi kohti kameraa logolla Kuva: Yle au pairit

Janita kirjoittaa siitä mitä Los Angelesissa tapahtuu. Päiväkirjassaan Janita tekee tarkkoja huomioita ihmisistä - ja itsestään: "Sanoinhan että opin, kun yritän!"

janitan blogi kokoelma 5
janitan blogi kokoelma 5 Kuva: Yle au pairit

"Vahdin naapurin lapsia ja sain tuohta! Rahaa! Massii! Jee!! Jee!! Oikeesti!

Tiedän, että tuo kuulostaa rasittavalta, mutta miettikää: Nyt minulla on kokemusta vanhemmista lapsista Amerikassa (8 & 11 v) ja voin sanoa, että on helpompia hoitaa, mutta omat haasteensa heissäkin.

Kaikissa asuu yhä se pieni lapsi. Tiedätkö, lapset ovat kaikki kai samanlaisia tavallaan? He kaikki yrittävät vain tulla kuulluksi ja haluavat oppia ilmaisemaan itseään mahdollisimman hyvin! :)

That's what I do all the time!

Ja sain taas mieleeni, että olinko minä noin teräväjärkinen 11-vuotiaana!? Eihän siitä ole kuin "muutama vko", joten kyllä minun pitäisi muistaa! No, olinhan minä!

Miettikää, mitä kaverini sanovat, kun palaan takaisin Suomeen pehmona ja haluan leikkiä My little poneilla!? Siis oikeasti... Kaikeen tottuu, mutta please...!

Mutta naapurin täti oli todella mukava ja herttainen. En olisi halunnut ottaa häneltä rahaa, mutta en tiedä onko täällä rahasta kieltäytyminen epäkohteliasta, joten nielin vastalauseeni ja käyttäydyin korrektisti. :)

Mutta tää päivä alkoi kauheasti. Kävelin aamiaispöytään ja tiesin Beachin olevan sairas.

Aamiaispöydässä minua on vastassa 3-vuotias, joka sanoo heti aamusta ettei tykkää minusta.

Kuulin lähemmäs 10 krt ettei hän tykkää minusta ja hänen äitinsä moitti häntä.

Mitä te olisitte tehneet? 3-vuotias ilmoittaa ettei diggaa teistä ja olette vain "cool, cool... I'm fine with it." No, tota minä ainakin yritin itselleni kertoa. :)

Mutta siis... No ihan niin paha ei kuitenkaan ollut aamupäivä ja päivä sitten ollenkaan. Leikittiin yhdessä Beachin kanssa koko päivän. Leikittiin poneilla ja lehmällä. Leikittiin tyynyillä ja naruviritelmillä. Katsottiin leffaa... ja käytiin pesulla! :) Olen niin ylpeä itsestäni.

Varsinkin siinä vaiheessa, kun Beach ilmoittaa vanhemmilleen että tykkää minusta. Jtkn tuli hyvä olo. :)

Ja kaiken huipuksi sain pestä hänen hiuksensa, niistää hänen nenänsä, laittaa hänelle vaatteet kunnolla päälle ja olla "äitiä piilossa" hänen kanssaan. Luottamustehtäviä.

Vaikka yleensä hän käykin leikkimään, että piilottelee minulta. Mutta siis joo... Jtkn tuli hyvä olo, kun Beach ilmoittaa minulle ja vanhemmilleen, että haluaa katsoa leffan juuri minun kanssani. Tai leikkiä juuri minun kanssani. Oli oikeasti hauskaa Beachin kanssa enkä valehtele. :)

Sanoinhan että opin, kun yritän!

Joskus vain huolehdin siitä, että tämä perhe kesyttää minut. Joskus minusta tulee tylsä kotirouva, joka haluaa jäädä kotiin kokkailemaan lasten kanssa!

Miettikää, mitä kaverini sanovat, kun palaan takaisin Suomeen pehmona ja haluan leikkiä My little poneilla!? Siis oikeasti... Kaikeen tottuu, mutta please...!

Ilta oli kiva. Emme enää Beachin kanssa jaksaneet leikkiä ja katsoimme elokuvaa... :) Oli mukavaa, kun Sarah tilasi meille pizzaa! Jtkn tuntuu myös ettei Sarah ollut tänään äkäinen siitä, etten osannut hoitaa Beachia kunnolla: koska minä osasin.

Sanoinhan että opin, kun yritän!

Enää en yritä olla hyvä, koska minä olen. Mutta siis joo... Olen iloinen Beachin ja minun suhteen paranemisesta.

Oikeasti leikkasin kynteni (vapaaehtoisesti), käytän ponnaria ja oon hylännyt hullun meikin kotioloissa!;D

Mielestäni tämä on jo edistystä! :D Beachin kanssa leikkiessä muistuu ihan oma lapsuus mieleen. Ja muistaa kaiken, mistä tykkäsi ja mistä ei. Ja miten olisi toivonut aikuisten puhuvan sinulle. Te tiedätte. Se turvallinen tunne, kun lapsella on kaikki hyvin, niin itselläänkin on.

Tämä perhe toivoi saavansa au pairin. Sen sijasta he saivatkin sekasotkuisen teinitytön.

No, mutta olen kiitollinen heille, että he muokkaavat minusta oikean au pairin! ❤

Tnx!

JANITA

Janitan päiväkirja:

Seuraa au paireja Instagramissa.

 • Onko sinun vuorosi lähteä maailmalle tämän hetken suosituimman sarjan matkassa? Hae tulevalle Au pairit -kaudelle!

  Au pairien 7. kauden haku on avattu.

  Artikkelia muokattu 23.8.: Haku Au pairien uudelle kaudelle on päättynyt. Mikäli olet 18–28-vuotias ja koet, että nyt on juuri oikea hetki ottaa etäisyyttä Suomeen ja seikkailla kaukana kotoa – mutta myös ottaa vastuuta vieraan perheen lapsista – hae mukaan Au paireihin! Yle Areenan tämän kevään katsotuin ohjelma saa jatkoa ja etsimme nyt nuoria aikuisia uusiksi au paireiksi. Hakijan tule

 • Nyt on SOS! Testaa, oletko Au pairit-guru!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Testaa!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Nyt on tosifanin testi. Miten hyvin muistat eri kausien tapahtumia? Saatko kaikki oikein? Testaa tietosi nopeassa testissä!

 • Uudet au pairit esittäytyvät! - Tällä kaudella suunnataan Havaijin lämpöön

  Au pairit Havaijilla julkaistaan Yle Areenassa 29.5. klo 21.

  Au pairit -sarjan kuudes kausi vie nuoret au pairit Havaijille eksoottiselle ja kuvankauniille Oahun saarelle, joka on kiehtova sekoitus paratiisimaista luontoa ja suurkaupungin vilskettä. Uudet au pairit Talvikki, Emma, Annika ja Amma pakkaavat laukkunsa ja lähtevät sydämet avoinna uusiin seikkailuihin. Au pairit Havaijilla julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa keskiviikkona 29.5.