Hyppää pääsisältöön

#lapsistailaa-hassuttelu innosti pääsiäisenä

Puoli seitsemän #lapsistailaa-haaste otsikkokuva
Puoli seitsemän #lapsistailaa-haaste otsikkokuva #lapsistailaa

Puoli seitsemän #lapsistailaa-kuvahaaste innosti vanhempia ja lapsia hassuttelemaan yhdessä pääsiäisenä. Haaste levisi Instagramissa, kun Suomen suosituimmat perhebloggaajat innostuivat joukolla mukaan.

Haasteen idea oli yksinkertainen: anna lapsen valita itsellesi vaatteet, ota kuva ja liitä siihen tunniste #lapsistailaa. Haasteeseen pystyi osallistumaan myös Puoli seitsemän nettisivuilla.

Idea siitä, että lapsi valitsee vaatteet aikuiselle, ei ole uusi, mutta tänä keväänä se on saanut uutta nostetta yhdysvaltalaiselta bloggaajaäidiltä, jonka kolmevuotiaan pojan valitsemat asut ovat ihastuttaneet ympäri maailmaa.

Haastoimme aluksi mukaan kaksi bloggaajaa, Lähiömutsi-blogin Hanne Valtarin ja Eppusen kaapin Heidi Nousiaisen. Heidän kanssamme kuvasimme stailauksista tv-jutun, joka tulee ulos Puoli seitsemän tiistain 7.4. lähetyksessä ja on nähtävissä tämän artikkelin lopussa sekä myös YLE Areenassa.

Bloggaajat Heidi Nousiainen ja Hanne Valtari
Hanne ja Heidi #lapsistailaa-asuissa Bloggaajat Heidi Nousiainen ja Hanne Valtari Kuva: Rami Moilanen, Yle hanne valtari

"Hurjan kiva idis, mutta oli jäänyt vain mietintäasteella tähän mennessä, kun imetys laittaa pukeutumiselle reunaehtoja", kertoo Hanne. "Aavan valitsema asukokonaisuus oli sellainen kuin vähän osasin odottaakin: rimpsuhelmaa ja paljon väriä. Värit sopivat kuitenkin hienosti yhteen, vielä kun turbaanissakin oli oranssia. Itse varon pastellisävyjen ja kirkkaiden värien yhdistämistä, mutta hailakan pinkki bleiseri sopi kuin sopikin väritykseltään settiin." Kokonaisuutta Hanne piti hieman tätimäisenä, sillä hän olisi itse yhdistänyt jakun esimerkiksi rokahtavampiin farkkuihin, mutta antoi tyttärelle vapaat kädet: Aavalla oli vahva mielipide kaikista osasista.

"Haaste oli hauska leikki meille molemmille, ja luulen, että tullaan leikkimään pukuleikkejä yhdessä toistekin. Ja jos oma vaatekaappi alkaa tylsistyttää, pitää pyytää ministylisti paikalle, sillä hän osaa nähdä garderobin ihan uusin ja luovin silmin." Aava pääsikin stailaamaan Hannen uudestaan kiirastorstaina äidin synttäreiden kunniaksi.

Avaa Instagram postaus

Jos oma vaatekaappi alkaa tylsistyttää, pitää pyytää ministylisti paikalle, sillä hän osaa nähdä garderobin ihan uusin ja luovin silmin!― Hanne / Lähiömutsi

"Aluksi pohdin, mahtaako Eppu innostua jutusta ja alkaako kamera ujostuttaa", mietti Heidi lähtöasetelmia. Vaikka jännitystä oli ilmassa, Eppu lähti kuitenkin mukaan valitsemaan asua - ja keksi siihen hauskoja yksityiskohtia! "Eriparikengät oli hienot ja kaksi laukkua hyvä oivallus. Äidillähän on aina paljon tavaraa mukana! Asuvalinta oli tosi hyvä, ja paljon järkevämpi kuin arvasinkaan", Heidi arvioi. Epun lisäksi pikkusisko Isla oli innokkaasti mukana tarjoamassa lippalakkeja päähän ja sovittamassa äidin korkokenkiä. "Tosi hauska juttu!" Heidi kommentoi.

Avaa Instagram postaus

Kiirastorstaina 2.4. lanseerasimme illan lähetyksessä varsinaisen #lapsistailaa-haasteen, joka innosti mukaan kymmenittäin perheitä. Alla otteita vaatehulluttelusta.

Värien ilotulitusta ja trenditietoisen tyylikästä

Avaa Instagram postaus

Osa lapsista innostui värien ilotulitukseen, toisilla lopputulos oli todella trendikäs, mikä saattoi olla vanhemmille yllätys - ellei jopa hienoinen pettymys! "Hauska haaste ja hienoja värikokonaisuuksia", kommentoi muotisuunnittelija, myös stylistin töitä tehnyt Marita Huurinainen stailauskuvia. "Yllättävän vähän hassuja asuja lopulta! Muutamissa on selkeästi satuhahmo taustalla. Trendejä, kuten printit, keltainen väri ja napapaidat, näkyy myös - ehkä lapsetkin jo hahmottavat samoja trendejä joiden keskellä me kaikki elämme." Huurinainen huomaa kuitenkin yhden yhtenevän seikan: mustaa lapset ovat suosineet hyvin vähän, vaikka se onkin monen aikuisen lempivalinta. Lähtökohta, asiakkaan oma vaatekaappi, olisi ammattistailaajalle haastava. "Raikas näkökulma", Huurinainen miettii. "Lapsen avulla voi tehdä löytöjä omasta vaatekaapista!" Huurinaisen mielestä on myös jännittävää huomata miten varhain lapset alkaa ilmaista itseään pukeutumisella. "Oma puolitoistavuotias tyttärenikin valitsee pitkään minkä pyjaman illalla laittaisi päälle ja sitten peilaa!"

Project Maman Katjan stylisti etsi materaalia maalla vintiltä "tuolta kierrätysmuodin aitasta", tuloksena selkeästi ympäristön inspiroima maanläheinen kombo.

Avaa Instagram postaus

Pirteän värikkäälle Salamatkustajan Satulle vislailtiin Reykjavikin kaduilla - mitä ei (kuulemma) tapahdu ihan joka päivä!

Avaa Instagram postaus

Ennakkoluuloton, värikäs ja sporttinen kokonaisuus pikkumyynutturalla: Oi Mutsi Mutsin Elsa.

Avaa Instagram postaus

Rennon raidallinen Lapsellista-blogin Annan tyyli viimeisteltiin rannekorulla ja "ketturepulla".

"Äiti on prinsessa." Ytimekäs näkemys, jonka lopputulos näkyy Äiti yrittää -blogin Heidin asussa: turkoosit hippihousut, tunika ja korkokengät.

Villafoxin Satu tykästyi poikansa asuun niin, että pukeutui siihen myös seuraavan päivänä. Mieluisa kokonaisuus: pallopaita, boyfriend jeans ja korot!

Minishow 'n Melinalle valittua asua inspiroi muun muassa Frozen-elokuvan Elsa; elokuvistahan ne isommathan stylistit hakevat innoitusta!

Mekko - se oli monen pienen stylistin toive, myös Hymyillen -blogin Jonnan tapauksessa.

Fif Fat Maman Tiinan raikas look syntyi raidoissa ja nahkatakissa. Stailaaja 1v6kk!

Rohkeasti printtejä yhdistellen ja "possukorulla" viimeisteltynä syntyi Jotain tekemistä -blogin Pian look.

Suosikkikuviolegginsit ja rusetilla somistettu keltainen huivi: Weekend Chicin Piia.

Kiljuva pikkunälkä -blogin Demi sai kaulaansa värikkään huivin. Kaulakorusta tuli pääkoru, kun se aseteltiin luovasti hiuksiin, jotta sekin näkyisi!

Avaa Instagram postaus

Hikiliikkujan Heli sai sentään päälleen myös topin ja paidan, alun perin stylisti ehdotti pelkkiä alushousuja ja kaulakorua.

Avaa Instagram postaus

Hello Kitty on monen pienen stylistin lempihahmoja -ja inspiroi myös Kaaosta ja kukkamekkoja -Jonnan tytärtä. Emmi oli toteuttanut stailaushaasteen jo helmikuussa blogissaan Mun elämä, milloin siitä tuli näin (ihana). Nyt hän sonnustautui uuden haasteen kunniaksi lapsensa toiveesta naamariin, joka olisi aamupalaverissa piristävä ilmestys:

Avaa Instagram postaus

Ruususuu ja huvikumpu -blogissa päädyttiin todella romanttisiin tunnelmiin. "Käsite 'Less Is More' on todellakin heitetty romukoppaan", kirjoittaa kukkamekkoon puettu Anni.

Avaa Instagram postaus

Leluteekin kaksoset stailasivat Emilian varsin pääsiäishenkisesti:

Avaa Instagram postaus

Näyttävä päähine kruunasi Riikan blogin Riikan iloisen värikkään stailin.

Avaa Instagram postaus

Se on äiti karvanen ja ihana, ja susta tulee magee mimmi!― Iina / But I'm a Human not a Sandwich

Avaa Instagram postaus

But I'm a Human not a Sandwich -blogin Iinan tytär valitsi äidilleen katseenvangitsijaksi liukuvärjätyn tekoturkin, ja perustelu oli tyhjentävä: "Se on äiti karvanen ja ihana, ja susta tulee magee mimmi!" Myös Iinan puoliso, Akkavalta-bloggaaja Otto otti haasteen vastaan, tuloksena niukkalinjainen tyyli ja matchaavat lippikset.

Valeäidille valittiin tässä sarjassa harvinaisuus: musta mekko.

Avaa Instagram postaus

Ullis stailattiin kiharoita ja meikkiä myöten.

Avaa Instagram postaus

Miehistä mukaan uskaltautui muutamia, yhtenä heistä Kolmistaan-blogin Esko, jonka ennakkoluuloton kokonaisuus puhuu puolestaan.

Avaa Instagram postaus

Tuplasti stailatut

Joissakin perheissä oli useampikin innokas stylisti. Maria Nordinin molemmat lapset osallistuivat: ensin vuorossa oli kesäisen aurinkoinen kelta-pinkki look, sitten violetti asu, jonka kruunasi itse neulottu hame.

Avaa Instagram postaus

Avaa Instagram postaus

Kaikki mitä olen -blogin Sini sai päälleen ensin raikkaasti raitoja ja sitten todella pirteän keväisen keltaisen asun:

Avaa Instagram postaus

Avaa Instagram postaus

Myös Magicpoks 'in Maj stailattiin kahteen otteeseen; esikoista ihastuttivat kimaltavat paljetit, kuopusta kirmaavat ponit.

Avaa Instagram postaus

"Mikä piristys", kirjoittaa Äiti kehystetääks tää -blogin Jonna, jolle kolmevuotias valitsi kesäisen kukkapaidan ja kokonaisuuden, jota äiti olisi voinut kuulemma melkein valita itsekin. Kaksivuotiaan stailauksessa yhdisteltiin eri sesonkeja, kun sortsit kohtasivat karvalakin:

Avaa Instagram postaus

Hauska yhteinen leikki

Valokuvista ja blogipostauksista välittyi tunnelma yllätyksellisestä ja riemastuttavasta vanhempien ja lasten yhteisestä hetkestä. Osallistujat kannustivatkin kaikkia ehdottomasti kokeilemaan vaateleikkiä. "Annetaan vuoro lapsille", kirjoittaa Äiti kehystetääks tää -blogin Jonna.

"Hauska idea! Suosin kaikkea sellaista, missä aikuiset tilapäisesti vaihtavat rooleja lasten kanssa", kommentoi kuvahaasteetta myös lastenpsykiatri ja perheterapeutti Janna Rantala. "Tässähän on kyse leikistä ja hassuttelusta, siitä että aikuiset antautuvat leikkimään lasten kanssa", Rantala miettii. "On ihan hyvä, että vanhemmat uskaltavat myös olla naurettavia. Se on tavallaan lahja lapselle, kun lapsi saa silloin tällöin valita vanhemmalle mieluisat vaatteet tai vaikka leikkiä kampaajaa."

Hauska idea! Suosin kaikkea sellaista, missä aikuiset tilapäisesti vaihtavat rooleja lasten kanssa.― Janna Rantala

Katso tästä Lähiömutsi-blogin Hannen ja Eppusen kaapilla -blogin Heidin kanssa kuvattu tv-juttu.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän