Hyppää pääsisältöön

"Ette te voi muuttua toisen mieliksi"

janita palo fillari blogikuva
janita palo fillari blogikuva Kuva: Yle au pairit

Janita kirjoittaa siitä mitä Los Angelesissa tapahtuu. Päiväkirjassaan Janita tekee tarkkoja huomioita ihmisistä - ja itsestään: "Toisaalta Sarah olisi haaste oppia tuntemaan persoonana. Oppia tuntemaan hänen sielunsakin."

janita pvkirja
janita pvkirja Kuva: Yle au pairit

"Olen huomannut täällä että täällä saa paljon palautetta siitä, mitä pitäisi olla/ miten pitäisi olla. Ja hyvä niin, neuvoja on kiva kuunnella. Vaikka nyt yleisesti californialaiset ovat aika rentoja ja kilttejä, niin kyllä täällä ihan kaikenlaista kuulee.

Ainahan se on varmasti, kun muutat uuteen kaupunkiin/maahan/mitä ikinä. Niin pitää kai oppia talon tavoille.

Ei ihmisen tarvitse duunata mtn, mikä ei tule luonnostaan häneltä, missä häntä aliarvostetaan tai vastaavaa. Kyllä te tiedätte.

Voisin sanoa tuosta Sarahista sen että ei siinä mtn, kun kuulen palautetta. Hirvittävän hyvä aina saada palautetta! Mutta kyllä siinä vaiheessa, kun tulee kuraa niskaan satamalla, niin voi vähän alkaa miettiä, olenko minä nyt oikeassa ammatissa.

Siis oikeasti!

Ei ihmisen tarvitse duunata mtn, mikä ei tule luonnostaan häneltä, missä häntä aliarvostetaan tai vastaavaa. Kyllä te tiedätte.

Ettehän tekään rupeaisi oikeuksistanne luopumaan? No, mutta se sikseen.

Minä olen nyt tälläinen itseni täällä ja, jossei Sarah minusta diggaa, niin silloin työsuhteemme ei ilmeisesti toimi ja minun olisi kai parempi vaan heittää itseni ulos tästä talosta.

Miettikää nyt?

Minulle on sanottu etten saa häiritä häntä turhanpäiväisillä kesken työpäivän.

Olen huomannut monesti, että jos alan puhumaan Sarahille muusta kuin Beachista tai työhön liittyvistä asioista, hän näyttää siltä että hän ei ole tyytyväinen.

Minulla on ollut monesti että olisin halunnut keskustella jostain ihan muusta välillä, kyllähän te tiedätte ohimennen jtn mukavaa, mitä ikinä tuleekaan mieleen.

Minulle on sanottu etten saa häiritä häntä turhanpäiväisillä kesken työpäivän. Mutta se onkin hyvä, sitten keksin jtn muuta. Kyllä täällä aina tekemistä riittää!

On minusta vain mukava kirjoittaa tätä pvkirjaa. Sillä miettikää nyt kenelle kertoisin kaiken tämänkin mahtavan jutun, jossen pvkirjalle. Sentäs uskollinen ystävä

Niin, siis Sarah on ihan Ok. Olen huomannut että hänelläkin on omat demonit siellä kaapissaan jossain, kuten meillä kaikilla. Mutta ne eivät häiritse liikaa päiviäni - vai häiritsevätkö?

Hän on lapsenmielinen, mikä on hienoa, Mutta tiedättehän. Se turvallinen aikuinen ja kaikkea.

Ymmärrän etten ole niin hyvä lasten (Beachin ainakaan) kanssa kuin voisi olettaa tai vaatia.

Mutta silti yritän parhaani ja jtkn minusta tuntuu että se ei vain ole tarpeeksi Sarahille. Oletteko ajatelleet, että ette te voi muuttua toisen mieliksi.

Mutta siis hän on mukava, kun sille päälle sattuu. Kehui minua siitä keikasta jonka tein naapurissa lastenvahtina. Ja kehuu joskus toisinaan kun muistan tyhjennellä/täyttää tiskikonetta, lakaista kuistia, käyttää koiran lenkillä, siivota ja tuulettaa yms.

Olen onnellinen heidän puolestaan, että ovat tyytyväisiä lapseensa. Eihän siinä mtn. Niin sen pitää ollakin, right?

Lapset ovat tärkein asiamme täällä maailmassa, sen jälkeen kun niitä hankkii.

Minusta on vain ihmeellistä, jos Sarah tulee jännittyneenä ilmoittamaan minulle jtn työtehtävää? Mikä ihmeen syy hänellä on pelätä mtn. Huomaan sen hänen katseestaan, kun hän katsoo minuun juuri niinkuin jättäytyisin sivuun. Ei tietenkään.

Totta kai teen kaikki minulle määrätyt tehtävät (parhaani mukaan).

Oli kiva yksi aamu, kun hän kehui minua ja sitä kun saimme Beachin kouluun ennätysajassa.

Minusta vaan tuntuu, että Sarah on ihmisenä sellainen tyyppi että häneen vie aikaa tutustua. Hän sanoi itsekin, että hän on etäisempi persoona kuin Philip. Hän ei ole niin reilu/kiltti/armelias muille, koska hänellä itsellään on sellainen olo ettei häntä kunnioiteta. Anteeksi Sarah näin jälkikäteen.

Mutta siis… Minusta vain tuntuu että olen ollut hänelle pikkuisen ilkeä, kun ottaa huomioon hänen omat insecurities. Pitäisi osata vain puhua hänelle.

No, mutta toivon että Sarahilla menee jatkossa hyvin. Toisaalta hän olisi haaste oppia tuntemaan persoonana. Oppia tuntemaan hänen sielunsakin. Tuntea hänet siis ihan kokonaan niin kuin ihmisenä.

Mutta tuntuu vaan, että se minun olisi tehtävä ennen kuin ymmärrän Beachia ja hänen hoitoakaan täysin hyvin.

Jannnnnnnita!

Janitan päiväkirja:

Seuraa au paireja Instagramissa.

 • Onko sinun vuorosi lähteä maailmalle tämän hetken suosituimman sarjan matkassa? Hae tulevalle Au pairit -kaudelle!

  Au pairien 7. kauden haku on avattu.

  Artikkelia muokattu 23.8.: Haku Au pairien uudelle kaudelle on päättynyt. Mikäli olet 18–28-vuotias ja koet, että nyt on juuri oikea hetki ottaa etäisyyttä Suomeen ja seikkailla kaukana kotoa – mutta myös ottaa vastuuta vieraan perheen lapsista – hae mukaan Au paireihin! Yle Areenan tämän kevään katsotuin ohjelma saa jatkoa ja etsimme nyt nuoria aikuisia uusiksi au paireiksi. Hakijan tule

 • Nyt on SOS! Testaa, oletko Au pairit-guru!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Testaa!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Nyt on tosifanin testi. Miten hyvin muistat eri kausien tapahtumia? Saatko kaikki oikein? Testaa tietosi nopeassa testissä!

 • Uudet au pairit esittäytyvät! - Tällä kaudella suunnataan Havaijin lämpöön

  Au pairit Havaijilla julkaistaan Yle Areenassa 29.5. klo 21.

  Au pairit -sarjan kuudes kausi vie nuoret au pairit Havaijille eksoottiselle ja kuvankauniille Oahun saarelle, joka on kiehtova sekoitus paratiisimaista luontoa ja suurkaupungin vilskettä. Uudet au pairit Talvikki, Emma, Annika ja Amma pakkaavat laukkunsa ja lähtevät sydämet avoinna uusiin seikkailuihin. Au pairit Havaijilla julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa keskiviikkona 29.5.