Hyppää pääsisältöön

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja räävittömistä Instagram-parodiatilin kuvista: Välillä naurattaa, välillä ei

Parodiatili hiihtoliiton ensimmäiset Instagram-postaukset liittyivät hiihtourheiluun. Sen jälkeen tilin tavoitteena lienee ollut irstas ja hämmentävä huumori.

Hiihtoliiton parodiatili on suositumpi kuin useiden suomalaisbändien Instagram-sivut // Kuva: Instagram.com/hiihtoliitto

Hiihtoliiton Instagram-tilillä on yli 44 000 seuraajaa. Se on huomattavasti enemmän kuin kolme Emma-pystiä tänä vuonna voittaneella Haloo Helsingillä. Haloo Helsingin Instagram-tiliä seuraa reilut 25 000 käyttäjää.

Hiihtoliitto-tilin takana ei ole sen nimestä huolimatta Suomen Hiihtoliitto, vaan jokin aivan muu taho. Tämän voi päätellä tilille ladatuista kuvista, jotka tuskin täyttävät Suomen Hiihtoliiton kriteereitä.

Suomen Hiihtoliittoa kyseinen tili ja sen nimi eivät haittaa. Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala ei kuitenkaan suostu kommentoimaan YleX:lle, mikä kuvista on hänen mielestään parhain. Syyksi Kulmala mainitsee sen, että monissa kuvissa näkyy tuttuja henkilöitä tai ne käsittelevät tuttuja aiheita.

Kulmalan mielestä osa kuvista on hyviä. Osa taas menee hänen mukaansa mauttomuuden anaerobiselle kynnykselle.

- Kuvat näyttävät olevan semmoista pissakakkahuumoria, joka varmaan vetoaa tiettyihin kohde- ja ikäryhmiin, Kulmala kertoo. 

Suomen Hiihtoliitto on maamme suurin lajiliitto. Hiihtoliitto herättää Kulmalan mukaan ihmisissä paljon tunteita. Niin taatusti tekeekin – sekä negatiivisia että positiivisia. Suomen Hiihtoliittoon voidaan yhdistää Juha Miedon sadasosasekuntitaistelut, Mika Myllylän menestys ja tuho sekä toki se doping, johon jotkut parodiatilin kuvat viittaavatkin.

Valtaosa kuvista viittaa kuitenkin johonkin aivan muuhun – tai ei mihinkään. Tsekkaa alta vielä tilin tiukkaa antia!

Tsekkaa vielä tämä erittäin, erittäin ajankohtainen ilmiö:

Lue myös:

Instagram-taidetta Yhdysvalloista: Julkkisten liian suuret päät tavallisten ihmisten vartaloissa

Norjalaisnainen elättää itsensä Instagramilla − ottamalla ruokakuvia

Taiteilija julkaisi Instagramissa kuvan kuukautisista - joutui sensuroiduksi