Hyppää pääsisältöön

Vihreiden Ville Niinistö: Helpotetaan yrittäjiä työllistämään

YleX Etusivu tenttaa vaalien alla kaikkien puolueiden puheenjohtajat. Piinapenkkiin saapui tällä kertaa Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.

Ville Niinistö kertoi YleX:n KMV:ssä muun muassa kantansa talouspolitiikasta. // Kuva: YleX / Teemu Saarinen

Vihreät tavoittelevat 200 000 uutta työpaikkaa seuraavan viiden vuoden aikana eli vuoteen 2020 mennessä. Mikään muu puolue ei lupaa näin montaa työpaikkaa, mutta Niinistö pitää tavoitetta realistisena.

- Puolet työpaikoista tulisivat kasvualueelta eli energiamurroksesta. Kotitalouksista lähtien kannattaa käyttää uusiutuvaa energiaa. Toinen puoli tulisi siitä, että helpotetaan yrittäjiä työllistämään ja uudistetaan sosiaaliturva, Niinistö sanoo.

Vihreiden puheenjohtaja huomauttaa, että jos joka neljäs pienyrittäjä palkkaisi yhden ulkopuolisen työntekijän itsensä lisäksi, niin se tarkoittaisi 40 000 uutta työpaikkaa.

- Pienistä puroista kertyy paljon. Ulkopuolisen työntekijän verotusta pitäisi määräajaksi huomattavasti alentaa. Työttömyys on sen takia korkealla, että keikkatöitä ei ole järkevää ottaa vastaan.

Katso haastattelu alta.

Lue myös Etusivun puheenjohtajatenttien aiemmat osat. Tenteissä ovat aiemmin vierailleet SDP:n Antti Rinne, Kokoomuksen Alexander Stubb ja Perussuomalaisten Timo Soini.

Lue myös:

Millaiset ovat vihreiden todelliset vaikutusmahdollisuudet, Ville Niinistö?