Hyppää pääsisältöön

Kummelin pääministerin kyselytunnit

Pääministeri Jermu oli vuonna 2003 jo päivittäispolitiikan kovettama konkari. Suorasanaisen ministerin rehellisyys oli kuitenkin edelleen kiitettävällä tasolla. Suorien lähetysten ystäviä palvelleessa keskusteluohjelmassa käsiteltiin politiikan ajankohtaisaiheita tiiviisti, mutta tyhjentävästi.

Berlusconi sen ässän sitten hihasta veti...

Ensimmäisellä kyselytunnilla käsiteltiin Euroopan elintarvikeviraston sijoittamista. Vaihtoehtona oli Suomen lisäksi Italia, jonka kansalaisilla tunnetusti oli astetta lunkimpi suhtautuminen elintarvike- ja hygieniasäätelyihin. Haastattelu on katsottavissa yllä.

Toisella kerralla pääministeriltä tiedusteltiin tämän vastaanottamasta haastevyörystä, jotka taannoiset Iran-vuodot olivat aiheuttaneet. Jermu kertoi saaneensa italialaisapua näiden ikävien ”paperitöiden” selättämiseksi. Haastattelu on katsottavissa alla.

Kolmannella kyselytunnilla keskityttiin ulko- sekä puolustuspolitiikkaan. Natoa ja Norjaa sivuava ratkaisu oli jälleen kerran syntynyt italialaisaloitteesta. Haastattelu on katsottavissa alla.

Kaikki kokonaiset Kummeli-jaksot Yle Areenassa

Kaikki Kummelit vuosilta 1991-2004 ovat pysyvästi katsottavissa Yle Areenassa.

Kommentit