Hyppää pääsisältöön

Kummelin pääministerin kyselytunnit

Pääministeri Jermu oli vuonna 2003 jo päivittäispolitiikan kovettama konkari. Suorasanaisen ministerin rehellisyys oli kuitenkin edelleen kiitettävällä tasolla. Suorien lähetysten ystäviä palvelleessa keskusteluohjelmassa käsiteltiin politiikan ajankohtaisaiheita tiiviisti, mutta tyhjentävästi.

Berlusconi sen ässän sitten hihasta veti...

Ensimmäisellä kyselytunnilla käsiteltiin Euroopan elintarvikeviraston sijoittamista. Vaihtoehtona oli Suomen lisäksi Italia, jonka kansalaisilla tunnetusti oli astetta lunkimpi suhtautuminen elintarvike- ja hygieniasäätelyihin. Haastattelu on katsottavissa yllä.

Toisella kerralla pääministeriltä tiedusteltiin tämän vastaanottamasta haastevyörystä, jotka taannoiset Iran-vuodot olivat aiheuttaneet. Jermu kertoi saaneensa italialaisapua näiden ikävien ”paperitöiden” selättämiseksi. Haastattelu on katsottavissa alla.

Kolmannella kyselytunnilla keskityttiin ulko- sekä puolustuspolitiikkaan. Natoa ja Norjaa sivuava ratkaisu oli jälleen kerran syntynyt italialaisaloitteesta. Haastattelu on katsottavissa alla.

Kaikki kokonaiset Kummeli-jaksot Yle Areenassa

Kummelin kuusi ensimmäistä tuotantokautta, yhteensä 49 jaksoa, on pysyvästi katsottavissa Yle Areenassa.

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto