Hyppää pääsisältöön

Mitä mieltä olet Kendrick Lamarin kappaleesta King Kunta?

Äänestä päivän Rytmibarometrikappaletta täällä.

Kendrick Lamar

Kuka? Kendrick Lamar - King Kunta

Mitä? Vuonna 2012 menestysalbuminsa Good Kid, M.A.A.D City julkaissut yhdysvaltalainen rap-artisti Kendrick Lamar tarjoilee Rytmibarometriviikon päätteeksi tarttuvaa musiikkia. _King Kunta -_nimisestä kappaleesta voi löytää viitteitä esimerkiksi Michael Jacksonin Smooth Criminal -kappaleeseen, James Brownin The Payback -biisiin sekä Ahmad Lewisin We Want the Funkiin. Kappaleen päällisin puolin hyvästä meinigistä huolimatta siitä voi kuitenkin löytää myös kantaaottavaa sanomaa. King Kunta on kolmas single Lamarin To Pimp A Butterfly -albumilta, jota useat kriitikot ovat kehuneet vuolaasti.

Häh? Kappaleen nimi King Kunta viittaa Kunta Kinte -nimiseen noin 200 vuotta sitten eläneeseen ja Amerikkaan kidnapattuun orjaan, jonka oikea jalkaterä katkaistiin pakoyrityksen seurauksena. Kinten tarina kerrotaan myös vuonna 1976 ilmestyneessä Alex Haleyn kirjoittamassa Juuret -romaanissa. Kinte on voimakas symboli tummaihoisia syrjivien järjestelmien vastustamiselle, mikä seurailee Kendrick Lamarin koko The Pimp A Butterfly -levyn teemaa.