Hyppää pääsisältöön

Räsänen haluaa perua avioliittolain muutoksen – ”Jokainen eduskunta kumoaa päätöksiä”

Kansalaisaloitteella on kasassa reilut 7000 allekirjoitusta.

Päivi Räsänen. // Kuva: YleX

YleX Etusivun vaalitentissä vieraillut kristillidemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen sanoo, että uuden sukupuolineutraalin avioliittolain voimaantulo ei ole vielä ratkennut. Räsänen ja kristillisdemokraattinen puolue ovat ilmoittaneet Ylen vaalikoneessa, että avioliittolain muutos pitää perua tulevalla kaudella.

Lisäksi homojen, lesbojen ja muiden seksuaalivähemmistöjen avioliittojen

"Tällä hetkellä kerätään nimiä kansalaisaloitteeseen"

estämiseksi on laitettu jo pyörät pyörimään.

- Tällä hetkellä kerätään nimiä kansalaisaloitteeseen. Tämä asia on joka tapauksessa tulossa seuraavan eduskunnan käsittelyyn, Päivi Räsänen sanoo YleX Etusivun haastattelussa.

Maaliskuun lopussa käyntiin laitettu kansalaisaloite avioliittolain perumisesta on saanut reilut 7000 allekirjoitusta muutamassa päivässä. Eduskunnan käsittelyyn se pääsee, kun allekirjoituksia on noin viisinkertaisesti enemmän eli 50 000. Räsäsen sanoo, että allekirjoitusten lisäksi avioliittolain kumoamiseen tarvitaan riittävä määrä kansanedustajia, jotka kannattavat avioliiton säilyttämistä miehen ja naisen välisenä.

Viimeisiä viikkojaan vallassa oleva eduskunta päätti sukupuolineutraalin avioliittolain hyväksymisestä vain kuukausia sitten. Tuoreen lain kumoamiseen tähtäävä kansalaisaloite on Räsäsen mielestä täysin perusteltua.

- Jokainen eduskunta kumoaa joitakin edellisellä kaudella tehtyjä esityksiä ja lakeja. Se on eduskunnan ja demokratian tehtävä, Räsänen sanoo.

- Jos kansalaisille on tärkeää, että avioliitto säilyy miehen ja naisen välisenä, silloin he äänestävät niitä edustajia, jotka ovat luvanneet äänestää sitten sen kansalaisaloitteen puolesta, Räsänen lisää.

Katso YleX Etusivun Henry Tikkasen ja Reetta Röngän vetämä vaalitentti. Siinä selviää muun muassa se, mitä mieltä Päivi Räsänen on siitä, pitäisikö opiskelijoiden siirtymistä työelämään nopeuttaa.

Päivitetty 13.4.2015: Jutun otsikossa luki aiemmin, että Päivi Räsänen ja kristilliset keräävät nimiä aloitteeseen. Räsänen antaa haastattelussa ymmärtää, että hän ja puolue ovat kansalaisaloitteen alullepanijat. Näin ei kuitenkaan ole vaan aloitteen ovat laittaneet vireille Jukka-Pekka Rahkonen Kirkkonummelta ja Pasi Kimmo Turunen Vantaalta.

Lue myös:

Haglund Etusivun tentissä: Nollatuntisopimus on tärkeä – sen ei pitäisi sitoa työntekijää

Arhinmäki Etusivun puheenjohtajatentissä: Tarvitaan vain muutaman vuoden elvytysruiske

Timo Soini YleX Etusivun vaalitentissä: Kaikki työ on arvokasta

Äijäfeministi Antti Rinne: Suomessa on paljon tasa-arvo-ongelmia 

Stubb Etusivun tentissä: Politiikka on rikki 

Ärsyttääkö, kun puolueiden puheenjohtajat puhuvat päällekkäin? Niin meitäkin