Hyppää pääsisältöön

Satuhäät - Raamattuvyöhykkeen kauniit ja rohkeat

Aliisa ja Pekka
Aliisa ja Pekka satuhäät

Kolmen vuosikymmenen ajan perhetuttuina toisensa tunteneen ja Helluntaiseurakuntaan kuuluneen parin rakkaus roihahti niin, että esteet olivat vain hidaste, kun pari päätti ympäristön paineista huolimatta avioitua.

Alajärven Lehtimäellä asuva kuusikymppinen pari, Aliisa Tohni ja Pekka Mäkelä, ei anna murheiden silti pilata häitään, vaikka edes kaikki oman perheen jäsenet eivät osoita ymmärrystä parin valinnoille. Vihkipari joutuukin jännittämään, saapuvatko Aliisan lapset ja kaikki muut kutsutut häihin.

Aliisa ja Pekka
Aliisa ja Pekka satuhäät

Kun entisistä avioliitoistaan eroaminen ja keskinäisen liiton solmiminen tulivat ajankohtaisiksi, hätkähti seurakunta, joka ei hyväksy avioeroa. Reaktio oli Aliisan ja Pekan mielestä ylimitoitettu, sillä parin mukaan heidät erotettiin seurakunnasta puhelinsoitolla.

Aliisa ja Pekka
Aliisa ja Pekka satuhäät

Aliisan ja Pekan häiden alla kasaantuu muutenkin synkkiä pilviä parin ylle. Omaishoitajana toimivan Pekan kehitysvammainen tytär sairastuu vakavasti ja joutuu sairaalaan. Eikä siinä kaikki: vihkipapin löytäminenkin osoittautuu haasteelliseksi.

Aliisa ja Pekka
Aliisa ja Pekka satuhäät

Pekan ja Aliisan häitä valmistellessa on hymy kuitenkin herkässä. Huuli lentää, oltiinpa sitten hakemassa morsiamen tai sulhasen pukua. Penkkipunnerruksessa SM-kultaa nostaneelle ja edelleen voimailua harrastavalle sulhaselle kun ei kokonsa puolesta sovi aivan normipuku. Korkokenkäfriikiksi tunnustautuva Aliisa puolestaan nauttii, kun saa pukeutua naisellisesti. Vaikka peltotöihin.

Kommentit
 • Satuhäät - nuoren mormoniparin ensirakkautta ja bikinifitness-haaveita

  Janita Hämäläinen ja Sami Kettunen juhlivat Imatralla

  Marraskuinen kylmä ja kostea ilta ei varjosta nuorta onnea, kun toistensa ensirakkaudet, mormonitemppelissä avioliittoon vihityt, 24-vuotiaat Janita Hämäläinen ja Sami Kettunen, juhlivat häitään Imatralla. Iloisen ja vilkkaan nuorenparin ”Talven ihmemaa” -teemaiset juhlat pidetään Vuoksenniskan työväentalolla: vihkimiseremonian juhlapaikalla suorittaa Janitan isoisä.

 • Satuhäät- toinen kerta ja tuplaraskaus toden sanovat

  Jenna Pöyry ja Jukka-Pekka Koukkari saavat toisensa Kemissä.

  Heinäkuinen kesäpäivä hohtaa hellivää lämpöä ja rakkautta, kun 24-vuotias Jenna Pöyry ja vuotta vanhempi Jukka-Pekka Koukkari vihitään avioliittoon Kemin kirkossa. Hääjuhla vietetään Ravintola Tervolahovissa Tervolassa Kemijoen varrella.

 • Satuhäät - montako vierasta pieniin häihin lopulta tulee?

  Satu Korhonen ja Miska Salminen solmivat avioliiton Jämsässä

  Heinäkuinen lauantai säteilee onnea, kun 37-vuotias leipomotyöntekijä Satu Korhonen ja 31-vuotias rekkakuski Miska Salminen sanovat toisilleen tahdon Jämsän kirkossa. Hehkuvan parin pienimuotoista hääjuhlaa vietetään Ravintola Hirvikartanon tiloissa Jämsässä.

 • Satuhäät - perinteitä kunnioittaen avioon

  Reelika Vaino ja Tuomas Rämänen sanovat tahdon Karstulassa

  27-vuotias Reelika Vaino ja kaksi vuotta vanhempi Tuomas Rämänen sanovat tahdon Karstulan kirkossa kuulaimpaan ruska-aikaan. Hääjuhlaa vietetään noin sadan sukulaisen ja ystävän voimin paikallisella nuorisoseurantalolla.