Hyppää pääsisältöön

Happy Valley, varjojen laakso

happy valley varjojen laakso, yle tv1
Ylikonstaapeli Catherine Cawoodin roolia näyttelee Sarah Lancashire. happy valley varjojen laakso, yle tv1 Kuva: COPYRIGHT: Red Production Company Limited 2014 happy valley varjojen laakso

TV1 maanantaisin 25.4. - 30.5.2016 n. klo 23.20 - 00.15 (1. tuotantokausi uusintana, Yle Areenassa 7 päivää)
TV1 tiistaisin 31.5. - 5.7.2016 klo 21.00 - 22.00 (uusi 2. tuotantokausi, Yle Areenassa 14 päivää)

Yorkshiren kreivikunnassa sijaitseva pikkukaupunki tunnetaan lempinimellä Onnen laakso. Todellisuudessa yhteisöä piinaavat huumeet, pikkurikollisuus ja ei-toivotut teiniraskaudet.

Kuusiosaisen draamasarjan (16) pääroolissa nähdään brittisarjoista tuttu näyttelijä Sarah Lancashire. Sarjan on käsikirjoittanut Sally Wainwright, jonka käsialaa ovat sarjat Viimeinen tango Halifaxissa ja Scott & Bailey.

Ykkönen uusii sarjan ensimmäisen tuotantokauden ja heti perään esitetään uusi, kuusiosainen toinen tuotantokausi.

Tyttärenpojalla ongelmia

happy valley varjojen laakso, yle tv1
happy valley varjojen laakso, yle tv1 happy valley varjojen laakso
Ylikonstaapeli Catherine Cawood tekee uupumatta työtä kaupungin ongelmien kitkemiseksi, mutta joissain asioissa hänkin on voimaton. Catherinen oman elämän mullistanut trauma ei näytä hellittävän.

Tyttären itsemurha johti Catherinen ja hänen miehensä avioeroon. Nyt hän asuu yhdessä sisarensa Clare Cartwrightin kanssa, joka on entinen narkomaani. Sisarta näyttelee Downton Abbeystä tuttu Siobhan Finneran.

Catherine kasvattaa kouluikäistä tyttärenpoikaansa, jolla on alkanut ilmetä käytöshäiriöitä ja vaikeuksia koulussa. Eikä Catherine ole ainoa, jolla on huolia.

Kevin tekee virheen

happy valley varjojen laakso, yle tv1
happy valley varjojen laakso, yle tv1 happy valley varjojen laakso
Katkeroitunut kirjanpitäjä Kevin Weatherill painii taloushuolien kanssa. Hän yrittää tienata enemmän, jotta voisi laittaa tyttärensä parempaan kouluun.

Epäonnistumisen häpeä suistaa miehen raiteiltaan ja seuraukset ovat traagiset. Luisuuko kaikki käsistä? Keviniä näyttelee Benidorm-sarjasta tuttu Steve Pemberton (yläkuva).

happy valley varjojen laakso, yle tv1
happy valley varjojen laakso, yle tv1 happy valley varjojen laakso
Kokeeko jälleen uusi tyttö kurjan kohtalon? Ylikonstaapeli Catherine Cawood on päättänyt, että niin käy vain hänen kuolleen ruumiinsa yli.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa James Norton, George Costigan ja Joe Armstrong.

Happy Valley. Käsikirjoitus: Sally Wainwright. Ohjaus: Euros Lyn, Sally Wainwright, Tim Fywell. Tuotanto: BBC/Red Production Company, Britannia, 2014. Ensimmäinen kausi on esitetty TV1:llä edellisen kerran kesällä 2015.

Bafta 2015: Happy Valley - paras draamasarja

Happy Valley on voittanut Britannian parhaan draamasarjan BAFTA-palkinnon. Sarjan näyttelijöistä Sarah Lancashire oli ehdolla parhaasta naispääosasta sekä James Norton parhaasta miessivuosasta.

Toimittaja Jenni Falconerin haastateltavana ovat palkittu tiimi, näyttelijä Sarah Lancashire, käsikirjoittaja Sally Wainwright ja monien menestyneiden sarjojen ohjaaja Euros Lyn.

The British Academy of Film and Television Arts eli BAFTA on brittiläinen järjestö, joka palkitsee brittiläisen elokuvan, television ja interaktiivisen median huippuja.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.