Hyppää pääsisältöön

Pekka Myllykoski: ”Tauti hoidetaan pois”

Pekka Myllykoski oli monella tavalla viinattoman Korkki kiinni –vuoden yllättäjä.

100 päivää logo
100 päivää logo 100 päivää

Freukkarit oli uhannut antaa solistilleen kenkää, ellei tinttaaminen lopu. Moni epäili, että Pekka ei onnistu lopettamaan rankaksi muuttunutta dokaamistaan.

Myllykoski löi heti alkuvuodesta 2014 kaverinsakin ällikällä. Katkon kautta raitistunut Pekka alkoi harrastaa vesijuoksua, luistelua ja jalkapalloa. Kesällä keikkailu sujui hyvin, ja yleisö oli vesiselvästä laulajasta innoissaan. Moni oli lyönyt vetoa, että Pekka retkahtaisi jo alkumetreillä, mutta toisin kävi!

Myllykosken raittius jatkui marraskuuhun asti.

Silloin syöpädiagnoosi sai miehen tarttumaan viskilasiin. Vanhanmallista ryyppäystä hän ei kuitenkaan enää ole jatkanut. Siitä pitävät huolen myös rankat syöpähoidot, joiden seurauksena nieleminen on vaikeutunut. Alkoholia ei yksinkertaisesti enää tee edes mieli.

- Juon lasillisen punaviiniä silloin tällöin, Pekka kertoo. Kantakuppilassaan hän kuitenkin käy edelleen säännöllisesti. Aikaisemmin hän naureskeli, että käy kapakassa ”juomassa iltapäivälehdet”, nykyään hän lukee ne.

Pekka on jälkeenpäin ylpeä lähes vuoden mittaisesta täysraittiudestaan. Tulevaisuutta hän ei ole vielä paljoakaan miettinyt. Haaveissa on Lapin matka, mutta syöpähoidot on ensin käytävä läpi.

- Tarkoitus on, että tauti hoidetaan pois. Se on lääkäreiden homma, itse en voi muuta kuin sinnitellä, hän miettii.

LUE mitä Myllykoskelle vuoden mittaan tapahtui:

- Myllykosken tunnelmat vuoden alussa
- Myllykosken dramaattinen vuosi päättyy - joululahjaksi kantabaarin väeltä ukulele

KATSO MYÖS video Korkki kiinni -sarjan alusta - Pekan matka katkolle:

100 päivää tulee täyteen huhtikuun 10. päivä. Haasteen yhteenvetävä seuraava suora 100 päivää ilman viinaa -lähetys on vuorossa sunnuntaina 12.4. klo 18.45 Yle TV1:llä.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

100 päivää