Hyppää pääsisältöön

Suomalaiskaksikko NHL-tähtien kintereillä: Teemu Selänne on seuramies, Sami Vatanen on vitsiniekka

NHL Without a Map -ohjelman kaksikko Juhani Putkonen ja Juho Manninen haastoivat YleX Viikonlopun NHL-aiheiseen kilpailuun, jonka panoksena on elintärkeä Twitter-kehuminen.

Juho Manninen ja Juhani Putkonen ovat jo tuttu näky NHL-pelaajille. // Kuva: Yle / Samppa Rautio

Juho Manninen ja Juhani Putkonen palasivat kuuden viikon Pohjois-Amerikan reissulta maaliskuussa. Kaksikko oli kuvaamassa kolmatta kautta lähes kulttisarjan asemaan nousseeseen NHL Without a Map -sarjaan.

Sarjassa Manninen ja Putkonen vierailevat NHL-otteluissa ja hengailevat muun muassa suomalaisten NHL-pelaajien kanssa. Sarjalle tyypillistä on rento ja lupsakka ilmapiiri.

Vaikka useamman viikon reissuja on takana jo kolme, ei toisen naama ole vielä alkanut ärsyttää – yhtä poikkeusta lukuun ottamatta.

- Se oli ensimmäisellä kaudella. Oltiin baarissa ja minä otin kaljan, vaikka Juhani halusi jo lähteä, Manninen sanoo YleX Viikonlopun haastattelussa.

- Sellainen parisuhderiita, Putkonen jatkaa.

Kaksikko on vieraillut useiden suomalaistähtien kotiasunnoissa. Kummankin mielestä kaikista suomalaispelaajista tyylikkäin koti on jo uransa lopettaneella Teemu Selänteellä. Selänteen kotipihalla on muun muassa uima-allas ja hevosaitaus.

Mannisen ja Putkosen mukaan Selänne on maalivahti Antti Raannan ohella mukavin seuramies. Selänteellä kaksikon mukaan myös hienompi auto kuin muilla suomalaispelaajilla. Selänne on heidän mukaansa lisäksi kaikkein suomalaisin pelaaja, sillä hän kuuntelee paljon Arttu Wiskaria.

- Myös maalivahti Pekka Rinne on todella suomalainen, sillä hänen autossaan soi Popeda, Putkonen sanoo.

Kovin vitsiniekka on Mannisen ja Putkosen mukaan tällä kaudella lopullisen läpimurtonsa tehnyt puolustaja Sami Vatanen.

- Olisi tuo Vatanen kyllä pitänyt vaihtaa, Putkonen harmittelee jälkeenpäin.

NHL Without a Map -kaksikko haastoi YleX VIkkonlopun Tommin ja Timpan NHL-mestariveikkaustaistoon. Kumpikin tiimi valitsi kaksi mestariehdokasta käynnissä olevalle kaudelle. Jos toinen tiimi veikkaa oikein, hävinnyt tiimi joutuu kehumaan voittajaa Twitterissä. Panos on näin ollen äärimmäisen kova.

Tommin ja Timpan valinnat ovat Minnesota Wild ja New York Rangers.

Manninen ja Putkonen valitsivat toiseksi ehdokkaakseen New York Rangersin, mutta vaihtoi sen lähetyksen jälkeen Washington Capitalsiin. Kaksikon toinen ehdokas on Chicago Blackhawks.

Tiimien välistä taistoa voi seurata Twitterissä hashtagilla #XvsWAM.

Katso 14.4. starttaavan NHL Without a Map ohjelman trailerit täältä ja täältä.

Lue myös:

10 syytä fanittaa Eetu Selännettä – jo nyt

12 syytä, miksi Teemu Selänne on supermies – ei vain jääkiekossa, vaan elämässä

 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.