Hyppää pääsisältöön

“Se pelasti parisuhteeni, teki minut terveeksi ja onnistuin työssäni” – 100 päivää kokemuksia

blogijuttu koostekuva2
blogijuttu koostekuva2 Kuva: Yle 100 päivää

100 päivää ilman viinaa –haaste on kirvoittanut paljon kommentteja. Katsaus siihen miten ihmiset haasteen kokivat ja millaisia ajatuksia se heissä herätti.

niina hoo blogi
niina hoo blogi Kuva: Yle 100 päivää

Niina Hoo pohtii blogissaan mitä sadan päivän tipattomuus hänelle opetti:

"En kokenut mitään ihmeellistä herätystä, mutta totesin, että pystyn aivan hyvin elämään alkoholitontakin elämää. Olen tarpeeksi sosiaalinen ilman alkoholista saatavaa rohkaisuakin: minut saa esimerkiksi tanssilattialle ja ihmisten juttusille selväpäisenäkin. Saunasiiderin sijaan pärjään vissyllä tai limulla. En muutenkaan pidä alkoholin mausta, joten sitäkään ei varsinaisesti tullut ikävä. Absolutistiksi haasteen läpivieminen ei silti minua tehnyt, mutta sain huomata, että elämä ilman krapulaa on ihanaa."

minna mänttärin blogipic
minna mänttärin blogipic Kuva: Yle 100 päivää

Minna Mänttärin blogi on pohtinut haastetta useampaan otteeseen, lopussa idea kääntyi voiton puolelle:

"Kaikesta huolimatta suosittelen kyllä kokeilemaan. Kuukausi on liian lyhyt aika koska sen voi runnoa kiukulla läpi, sadassa päivässä on jo huomattavasti enemmän sulattelemista. Peiliin katsominen kannattaa aina. Etenkin silloin, kun ei pidä näkemästään."

Facebook-sivuilla vilkasta ja terävää keskustelua

Ohjelman Facebook-sivuilla keskustelu on käynyt ihailtavan vilkkaana läpi haasteen. Siellä keskustelu jatkuu vielä jonkin aikaa. Perjantai ja haasteen loppuminen laittoi analyysivaihteet päälle:

Marjo Lehtinen Eilen päätin kotimatkalla bussissa, että avaan kylmän siiderin heti kun pääsen kotiin. Avaamatta jäi. Huomasin etten oikeasti halunnutkaan sitä. Ei tästä alkoholittomasta elämästä varmaan tapaa tule, mutta hienoa huomata miten vanhoista tottumuksista on kuitenkin mahdollista päästä eroon. ONNITTELUT MEILLE KAIKILLE.

Kristina Anttonen Myönnän, 00.00 sihahti. Eikä tämä nyt erikoiselta maistu.

Markku Miettinen Kyl harvenee minun ottamiset aikas pal täst eteen päin..

Olli Envall Lähdin mukaan vain kokeakseni, miten oheinen vaikuttaa arkielämään ja mitä keho kertoo. Kaikki kokemukset ovat positiivisia. Tämän jutun vaatima tietty "puritaanisuus" kyllä hivenen kiehtoi. Käyttö arkielämässä jatkuu vähäisenä. Eniten kiehtoo edelleen matkoilla satunnainen kylmä olut ja juhlapäivien aterioilla hyvä punaviini.

Twitterissä vahvoja henkilökohtaisia voittoja

Twitterissä haasteen päivien täyttyminen laukaisi pohdinnat. Joillekin aika oli hyvinkin tärkeää – kuten Lasselle:

Heidi listaa edut ytimekkäästi:

Iida on huomannut, että 100 päivän haaste muuttaa ajantajua:

Painonpudotus on ollut useiden voitonmerkki:

Moni on yllättynyt siitä, miten helppo ja lyhyt aika 100 päivää lopulta on:

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

100 päivää