Hyppää pääsisältöön

Venäjä kielsi julkkisten kuvista tehdyt meemit – katso nämä vielä kun ehdit

Venäjän sananvapaustilanne kääntyi entistä negatiivisempaan suuntaan, kun maan viestintäviranomainen kielsi julkkismeemien julkaisun.

Muun muassa Vladimir Putin -meemit ovat vaarassa kadota lakimuutoksen myötä. // Kuva: imgflip.com

Monet netin suosituimmista meemeistä perustuvat julkisuuden henkilön kuvaan. Muun muassa Venäjän presidentti Vladimir Putinista on levinnyt Ukrainan kriisin aikana hurja määrä meemejä.

Vaan eipä leviä enää tulevaisuudessa.

Maan viestintäviranomainen Roskomnadzor on Washington Postin mukaan kieltänyt sellaiset julkisuuden henkilöiden kuvista tehnyt meemit, jotka antavat henkilön persoonasta väärän kuvan. Tällaisia voivat Vocativ-uutissivuston mukaan olla meemit, jotka häpäisevät julkisuuden henkilön kunniaa, arvokkuutta tai liikentoimintaa.

Vocativin mukaan viestintäviranomainen Roskomnadzor on ilmoittanut, että mikäli loukkaavaa meemiä ei viranomaisen pyynnöstä huolimatta poisteta, Roskomnadzor aikoo haastaa meemin taustalla olevan henkilön oikeuteen.

Laki tulee voimaan kuukauden kuluttua. Jo sitä ennen Roskomnadzor on antanut itselleen valtuudet poistaa haluamansa meemit.

Käytännössä meemin kokonaan internetistä poistaminen on mahdotonta. Kaiken varalta on kuitenkin syytä katsoa ainakin alla olevat julkkismeemit, JOS Roskomnadzor jollain ilveellä poistaa ne.

Voisi olettaa, että meemien poistaminen alkaisi Putin-meemeistä.

Kenties Roskomnadzor hakuaa sen jälkeen poistaa surullisten Kanye Westin ja Keanu Reevesin meemit.

Suunnattomiin haasteisiin Roskomnadzor joutuu kohdatessaan Nicolas Cage- ja Chuck Norris -meemit. Niitä nimittäin on ja paljon.

Roskomnadzor joutuu painimaan kielimuurin kanssa, jos se aikoo poistaa myös suomalaisia meemejä.

Roskomnadzor, älä vie näitä meiltä pois!

Lue myös:

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja räävittömistä Instagram-parodiatilin kuvista: Välillä naurattaa, välillä ei

Suarezin purema, Kardashianin takamus, taipuva iPhone – tässä ovat vuoden 2014 unohtumattomimmat meemit