Hyppää pääsisältöön

Jalkapallon Mestarien liiga pysyy Ylellä

Euroopan jalkapallon seurajoukkueiden kovatasoisin kilpailu, Mestarien liiga (UEFA Champions League) jatkaa Ylen kanavilla seuraavat kolme kautta. Yle on tehnyt sopimuksen Mestarien liigan mediaoikeuksista kausiksi 2015–2018.

Nykyinen sopimus päättyy kesäkuussa Mestarien liigan finaaliin Berliinissä ja uusi sopimus alkaa Super cup -ottelulla Tbilisissä elokuussa 2015.

"Jouduimme joulukuussa jo luopumaan jatko-oikeuksien tavoittelusta, kun hintakilpailu oli muuttumassa epäterveeksi. Nyt keväällä oikeuksien haltija halusi kuitenkin palata kanssamme neuvottelupöytään ja pääsimmekin nopeassa tahdissa sopimukseen", kertoo Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

"Mestarien liiga on urheilumaailman hienoimpia tuotteita ja yksi Ylen urheilutarjonnan kivijaloista. On tärkeää, että tällaista urheilusisältöä on tarjolla vapaasti kaikille suomalaisille", toteaa Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

"Sopimusjatko on vastaus lukuisten urheilufanien toiveisiin. UEFA oli neuvottelussa valmis tulemaan pitkälle vastaan ja heidät vakuutti etenkin halumme kehittää lähetyksistä vaikuttavampia ottelutapahtumia ja sarjaa entistä paremmin ennakoivia", Pokkinen sanoo.

Uusi sopimus on sisällöltään lähes nykyisen kaltainen. Ylen ottelupäivä on tiistai ja otteluihin on ensivalintaoikeus. Sarjaa näytetään finaaliin asti. Sopimus antaa lisäksi Ylelle oikeudet näyttää koosteen tiistain otteluista, Champions League -viikkomakasiinin sekä UEFA Super Cup -finaalin eli Mestarien liigan ja Eurooppa liigan voittajien kohtaamisen elokuussa. Muilta osin Mestarien liigan oikeudet siirtyvät Viasatille.

Käynnissä oleva kausi näytetään suunnitellusti Yle TV2:lla sekä Yle Areenassa Berliinissä kesäkuussa pelattavaan Mestarien liigan finaaliin asti. Tulevilla kausilla ottelut nähdään suorina parhaaseen katseluaikaan Yle TV2-kanavalla entiseen tapaan.

Yle on esittänyt vapaasti katsottavilla kanavillaan Mestarien liigaa vuodesta 1992, eli liigan perustamisesta lähtien muutaman vuoden taukoa lukuun ottamatta.

Ylen välittämät Mestarien liigan lähetykset ovat koonneet parhaimmillaan yli puoli miljoonaa jalkapallofania tv:n ääreen.