Hyppää pääsisältöön

Odotettu draamasarja Outlander - Matkantekijä toukokuussa Yle TV1:ssä!

Outlander, yle tv1
Outlander, yle tv1 outlander

Amerikkalaiskirjailija Diana Gabaldonin eeppinen romaanisarja Outlander on kansainvälinen myyntimenestys, jolla on runsaasti innokkaita faneja myös Suomessa. Yleltä paljon toivottu kirjaan perustuva menestysdraama nähdään Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa helatorstaista 14.5. alkaen, ja 16-osainen ensimmäinen tuotantokausi jatkuu syyskuun alkuun saakka. Kirjailija Diana Gabaldon on itse osallistunut tv-sarjan käsikirjoittamiseen, ja fanit ovat kiitelleet sarjan seuraavan uskollisesti kirjan tapahtumia. TV-sarjan toinen kausi on jo valmisteilla.

Tapahtumat alkavat vuodesta 1945. Claire ja Frank Randall matkustavat toiselle häämatkalle Frankin suvun juurille Skotlantiin, jossa druidiuskonto elää edelleen vahvana. Utelias nuoripari todistaa salaa öistä druidiriittiä muinaisella kivikehällä.

Outlander, pääosan esittäjät
Outlander, pääosan esittäjät Kuva: © 2014 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved. outlander

Seuraavana päivänä Claire palaa yksin kivikehälle, jossa tapahtuu jotain merkillistä: Claire tempautuu ajassa taaksepäin 200 vuotta. Skotlanti vuonna 1743 on suuren sisällissodan kynnyksellä, ja Clairen on valittava puolensa niin sodassa kuin rakkaudessakin: uskollisuus 1900-luvulla odottavaa Frankia kohtaan on pian koetuksella, kun Claire tapaa komean nuoren skottimiehen, Jamie Fraserin.

Pääosissa: Caitriona Balfe (Claire Randall), Sam Heughan (Jamie Fraser), Tobias Menzies (Black Jack Randall/Frank Randall).
Käsikirjoitus: mm. Ronald D Moore.
Tuotanto: Sony Pictures Television, Yhdysvallat, 2014.
Ohjelman jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa 14 päivän ajan

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua