Hyppää pääsisältöön

Odotettu draamasarja Outlander - Matkantekijä toukokuussa Yle TV1:ssä!

Outlander, yle tv1
Outlander, yle tv1 outlander

Amerikkalaiskirjailija Diana Gabaldonin eeppinen romaanisarja Outlander on kansainvälinen myyntimenestys, jolla on runsaasti innokkaita faneja myös Suomessa. Yleltä paljon toivottu kirjaan perustuva menestysdraama nähdään Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa helatorstaista 14.5. alkaen, ja 16-osainen ensimmäinen tuotantokausi jatkuu syyskuun alkuun saakka. Kirjailija Diana Gabaldon on itse osallistunut tv-sarjan käsikirjoittamiseen, ja fanit ovat kiitelleet sarjan seuraavan uskollisesti kirjan tapahtumia. TV-sarjan toinen kausi on jo valmisteilla.

Tapahtumat alkavat vuodesta 1945. Claire ja Frank Randall matkustavat toiselle häämatkalle Frankin suvun juurille Skotlantiin, jossa druidiuskonto elää edelleen vahvana. Utelias nuoripari todistaa salaa öistä druidiriittiä muinaisella kivikehällä.

Outlander, pääosan esittäjät
Outlander, pääosan esittäjät Kuva: © 2014 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved. outlander

Seuraavana päivänä Claire palaa yksin kivikehälle, jossa tapahtuu jotain merkillistä: Claire tempautuu ajassa taaksepäin 200 vuotta. Skotlanti vuonna 1743 on suuren sisällissodan kynnyksellä, ja Clairen on valittava puolensa niin sodassa kuin rakkaudessakin: uskollisuus 1900-luvulla odottavaa Frankia kohtaan on pian koetuksella, kun Claire tapaa komean nuoren skottimiehen, Jamie Fraserin.

Pääosissa: Caitriona Balfe (Claire Randall), Sam Heughan (Jamie Fraser), Tobias Menzies (Black Jack Randall/Frank Randall).
Käsikirjoitus: mm. Ronald D Moore.
Tuotanto: Sony Pictures Television, Yhdysvallat, 2014.
Ohjelman jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa 14 päivän ajan

 • Viikon 4 vinkit: Ellan matkassa Etelä-Italiassa

  Ylen viikon 4 ohjelmavinkit

  Ihana Ella Kanninen johdattelee katsojat Etelä-Italian hurmaaviin maisemiin, historiaan ja kulttuuriin keskiviikkona alkavassa Ellan matkassa: Etelä-Italia -sarjassa. Benvenuto! 22.–28.1. Ylen kanavilla nähdään useita uusia sarjoa ja tuotantokausia, muun muassa supersuositun Poldarkin kolmas kausi. Sarjauutuuksissa nautitaan uusiseelantilaisesta rikosdraamasta sekä humoristisella otteella pikkurikollisten arkea käsittelevästä ruotsalaisesta draamakomediasta Torpedot, jonka käsikirjoittajatiimiin kuuluu Solsidania käsikirjoittanut Niclas Carlsson.

 • Sofi Oksasen teokset aloittavat kuunnelmakevään

  Kuunnelmia Yle Radio 1:ssä sunnuntaisin ja maanantaisin

  Radioteatterin pitkiä kuunnelmia lähetetään Yle Radio 1:ssä keväällä 2018 sunnuntaisin ja maanantaisin. Heti vuoden aluksi tammikuussa kuullaan kolme kirjailija Sofi Oksasen teksteihin perustuvaa teosta viikon välein. Aluksi kaksi uusintaa ja lopuksi uusi. Sarjan aloittaa sunnuntaina 7.1.2018 Siniposkiset tytöt vuodelta 2005.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • 2018 on ihmiskunnan historian kiinnostavin vuosi

  Tutkimusmatkalle pääsee mukaan pysymällä hengissä!

  Ikinä ennen ei ole ollut näin hykerryttävän kiinnostavaa aikaa olla elossa - koska tiede! Tekniikan kehitys tapahtuu nopeammin kuin koskaan ja tutkimusmatkalle pääsee mukaan vain pysymällä hengissä, kirjoittaa biotekniikan tohtori Lauri Reuter blogissaan. Koko tammikuu on listattu viime vuoden saavutuksia ja maalailtu trendejä seuraavalle.

 • Synkin hetki kuvaa Britannian kohtalonhetkiä – Yksi kohtaus melkein pilaa Churchill-elokuvan

  Synkin hetki (Darkest Hour) luottaa populismiin

  Dunkirkin eli Dunkerquen evakuointioperaatio Dynamo on Britannialle samaa kuin meille talvisota, häviön partaalta koko valtakunnan pelastanut onnistunut myyttinen sotaoperaatio, josta tehdään yhä uudestaan elokuva. Juuri nyt Brexitin ollessa kuuma neuvottelukysymys yleisöjä lämmittelee Synkin hetki (Darkest Hour), jossa Winston Churchill pelastaa Britannian. Mutta antaako elokuva Churchillista oikean kuvan?