Hyppää pääsisältöön

Teeman elokuvajulisteille jo kolmas Hopeahuippu

Teeman elokuvafestivaalin 2014 julisteet
Teeman elokuvafestivaalin 2014 julisteet kirsi kukkurainen

Teeman elokuvafestivaalin Hohto-aiheiset julisteet toivat Kirsi Kukkuraiselle jälleen palkinnon Vuoden huiput -kisassa.

Teeman elokuvafestivaalin julisteet ovat voittaneet Vuoden huiput -kilpailun julistesuunnittelusarjassa hopeaa. Hohto-elokuvan perhettä kuvaavat julisteet suunnitteli Ylen graafikko Kirsi Kukkurainen.

Tämä oli Kirsi Kukkuraiselle ja Teeman elokuvajulisteille jo peräti kolmas hopea Vuoden huiput -kisassa. Aiemmat voitot ovat vuosilta 2012 ja 2014. Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestön Grafian järjestämä Vuoden huiput on Suomen merkittävin markkinointiviestinnän ja muotoilun kilpailu.

Tuomaristo totesi Kirsi Kukkuraisen julisteista: "Julistesarja viittaa itäeurooppalaisen kulttuurijulistesuunnittelun perinteisiin, mutta tuntuu tuoreelta. Elokuvan tunnelma on tavoitettu hienosti. Julisteet ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan visuaalisesti kiinnostavia."

Kirsi Kukkurainen sai idean julisteisiin erään Teeman katsojan seitsemänvuotiaan pojan piirroksesta. Poika oli nähnyt still-kuvia Hohto-elokuvasta ja piirtänyt niiden pohjalta Jack Nicholsonin eli elokuvan isä-Jackin kasvot. Kirsi päätti tehdä ikään kuin perheen Danny-pojan piirrokset isästä, äidistä ja pojasta itsestään (sekä Dannyn mielikuvituskaverista Tonysta).

Kirsi kirjoittaa julisteiden synnystä: "Päädyin voimakkaaseen pelkistykseen, jotta hahmot toimisivat myös pieninä profiilikuvina ja olisivat helposti toteutettavissa eri tekniikoilla. Hahmot ovat hieman kuin... kirveellä veistettyjä. Julisteita tuli kolme, Torrancen perhetriptyykki."

Ensikommenteissa todettiin: "Hinku ja Vinku go splatter!" "Pelottavampia kuin itse elokuva." "So cute!" Julisteiden hahmoista toivottiin tehtävän myös hohtavia heijastimia.

Elokuvafestivaalin julisteet voittivat hopeaa myös Euroopan suurimmassa tv-alan markkinointi- ja designtapahtumassa PromaxBDA:ssa maaliskuussa 2015.

Teeman elokuvafestivaalin tuottaja on Kati Sinisalo, festivaalin AD on Kirsi Kukkurainen. Elokuvajulisteiden "suunnittelutoimisto" on Yle Design & Yle Kulttuuri.

Teeman elokuvafestivaali valtaa taas syksyllä kanavan viideksi päiväksi, keskiviikosta sunnuntaihin. Festivaalipäivät ovat 25.-29.11.2015.

Hauskaa Hohdosta: Kirsi Kukkurainen kirjoittaa festivaalijulisteiden synnystä.

Tuomariston perustelut Grafian Vuoden huiput -sivuilla.

Voittoisat festivaalijulisteet voi ladata itselleen täältä.

Kommentit

Yle Teema