Hyppää pääsisältöön

Troikan kylmä kyyti

Ulkolinja: Troikan kylmä kyyti, yle tv1
Toimittaja Harald Schumann tapaa Kreikan valtiovarainministerin Giánis Varoufákisin. Ulkolinja: Troikan kylmä kyyti, yle tv1 Kuva: Axel Schneppat ulkolinja: troikan kylmä kyyti

TV1 lauantaina 15.8.2015 klo 14.05 - 15.00, uusinta sunnuntaina 16.8. klo 00.01
Yle Areenassa 30 päivää

EU, Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ja Euroopan keskuspankki, niin kutsuttu troikka, ovat lainanneet Euroopan kriisivaltioille Kreikalle, Irlannille, Portugalille ja Kyprokselle yli 400 miljardia euroa.

Nyt troikka pakottaa maat rajuihin säästöihin. Kestävätkö kriisimaat tämän? Onko Saksan johdolla tehtävä säästöpolitiikka tuomittu epäonnistumaan?

Kuka hyötyy pakotteista?

Saksalainen toimittaja ja bestseller-kirjailija Harald Schumann matkusti Ateenaan, Lissaboniin, Dubliniin, Nikosiaan, Brysseliin, Washingtoniin, New Yorkiin ja Lontooseen.

Schumann haluaa selvittää, kuka on tosiasiallisesti hyötynyt troikan säästöpakotteista? Miten säästöpolitiikka on hajottanut kriisimaiden sosiaalisia rakenteita?

Säästöohjelmalla uhrinsa

Dokumentissa tavataan muun muassa Kreikan valtiovarainministeri Giánis Varoufákis, Nobel-palkittu taloustieteilijä Paul Krugman ja IMF:n johtaja Paolo Nogueira Batista.

Toimittaja Harald Schumann tapaa myös lääkäreitä ja säästöohjelman uhreiksi joutuneita työttömiä ja sairaita.

Macht ohne Kontrolle – die Troika. The Trail of the Troika. Tuotanto: New Docs, Saksa, 2015. Dokumentti on esitetty TV1:llä edellisen kerran huhtikuussa 2015.

Muualla verkossa:
Yle Uutiset: Kreikan kriisi

Kommentit