Hyppää pääsisältöön

UPplus: Epun boheemi katutyyli

Räiskyvätkin värit ja hiukan ryppyinen kauluspaita ovat epäsuomalaiselta näyttävän Eppu Palomäen tavaramerkki.

Asuntolassa Eppu saattaa päästää mukavuuden tyylikkyyden edelle ja käyttää collegepaitaa - koulussa ja kaupungilla ei koskaan!

eppu palomäki, uusi päivä
eppu palomäki, uusi päivä Kuva: Yle/Uusi päivä eppu palomäki

Eppu voi kiskaista päälleen ällistyttävän määrän eri värejä ja kuoseja samalla kertaa: Virtauksen katukuvassa Eppu on säväyttänyt yllään maaliroiskeiset farkut, violetit sukat, keltainen T-paita ja syvänsininen kauluspaita.

eppu palomäki, uusi päivä
eppu palomäki, uusi päivä Kuva: Yle/Uusi päivä eppu palomäki

Joku toinen näyttäisi niissä vetimissä sirkustirehtööriltä, vaan ei Eppu: rohkea ja hiukan kapinallinen hahmo ei jää tyylinsä varjoon.

- Mitään sellaista vaatetta ei ole tullut sovituksissa eteen, että en haluaisi sitä käyttää, Eemeli kehuu pukusuunnittelija Ritva Muikun valintoja. Omaa tyyliään näyttelijä luonnehtii yksinkertaisemmaksi ja pelkistetymmäksi, mutta yhtäläisyyksiäkin on.

eppu palomäki, uusi päivä
eppu palomäki, uusi päivä Kuva: Yle/Uusi päivä eppu palomäki

- Koristeista rannekello löytyy, ja puntit myös käärin, Eemeli vertaa siviiliminänsä asua Epun lookiin. Eppu rullaa sekä paitojen hihat että farkkujen lahkeet rennosti muutamalle käänteelle. Niinpä rannekorut, sormukset, erikoiset sukat ja tyylikkäät nahkakengät pääsevät hyvin oikeuksiinsa.

Eemeli epäilee, että roolihahmo potee myös jonkinlaista kaukokaipuuta: - Vaatteissa on eksoottisia kukkakuvioita ja palmuprinttejä.

Epun villi kapinallisuus on tullut jo esiin sarjassa ja pojan asuvalinnoissa. Ihan joka jamppa ei kiedo itseään muovikelmuun edes performanssin nimissä!

eppu palomäki, uusi päivä
eppu palomäki, uusi päivä Kuva: Yle/Uusi päivä eppu palomäki

Aivan oma lukunsa ovat muusikko ja laulaja Eppu Palomäen esiintymisasut: ketjut ja korut, ripaus punaista ja pisteenä i:n päällä ruusu rintapielessä kuulostaa tyttömäiseltä, mutta Epun katu-uskottava miehekkyys ei koristeista kärsi!

eppu palomäki, uusi päivä, T. Palon Täytetty Apina
eppu palomäki, uusi päivä, T. Palon Täytetty Apina Kuva: Yle/Anu Köyhäjoki-Järvinen t. palon täytetty apina
Kommentit
 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.