Hyppää pääsisältöön

Judith: "Menen takaisin sitten kun olen valmis lähtemään sinne"

judith blogi viimeinen suomi
judith blogi viimeinen suomi Kuva: Yle au pairit

JUDITHIN BLOGI, OSA 12. Judith on palannut Suomeen. Ja on kuin kotonaan: "Mulla on avautunut täällä niin paljon uusia mahdollisuuksia Suomessa, joten haluan nähdä mitä kaikkea voin saavuttaa täällä."

"Mitkä fiilikset mulle jäi Au pairit Los Angelesin tv-sarjan tekemisestä? Kiitollisuus sekä onnellisuus on ensimmäiset sanat jotka tulevat mieleen.

Mä olen niin onnellinen, että tartuin tähän tilaisuuteen mikä mulle tarjottiin. Muistan päivän, kun mun piti mennä kameran eteen puhumaan itsestäni. Sillä hetkellä mua hieman jännitti ja mietin itsekseni, älä esitä mitään muuta kuin olet.

Videokamera käynnistyi ja minä aloin puhumaan, kertomalla itsestäni sekä unelmistani. En aristanut kameraa ollenkaan, vaan annoin palaa täysillä.

Se hetki, kun herään aamulla sairaalassa ja mulla on happilaitteet päällä ja silmäni ei avaudu, mietin oliko tämä tässä, mun elämäni.

Jopa niin täysillä, että mun kädet liikkuivat kokoajan kun puhun, voi voi italialaiset sukujuuret kunniaan ;)

En osannut aavistaa, että viime heinäkuussa saatu puhelinsoitto muuttaisi elämäni.

Helsinki-Vantaa-lentokentällä viime lokakuussa, olin niin täpinöissäni. Vihdoin odotus palkittiin ja minä pääsin lentämään Los Angelesiin.

Moni on pohtinut sitä, miksi vasta 25-vuotiaana lähdin toteuttamaan unelmaani. Mun elämässä sattui ja tapahtui niin paljon kaikenlaista, että au pairiksi lähtö ei ollut mahdollinen aiemmin.

En välttämättä olisi ollut valmis vielä 19-vuotiaana olemaan au pair, vaikka lapsista olen aina tykännyt.

Tarvitsin enemmän elämänkokemusta ja sitä minä sain kertaheitolla. Vuosi myöhemmin 20-vuotiaana, kun olin vähällä menettää kaiken eli elämäni auto-onnettomuudessa, sain uuden mahdollisuuden.

Se hetki, kun herään aamulla sairaalassa ja mulla on happilaitteet päällä ja silmäni ei avaudu, mietin oliko tämä tässä, mun elämäni.

judith onnetomuus
judith onnetomuus Kuva: Yle au pairit

Päätin, että jos saan jäädä eloon, haluan tuoda iloa muille ja olla ihminen joka uskoo unelmiinsa.

Se että, peilikuvani ei ollut enää sama, oli ensiksi mulle tosi kova shokki. Pikkuhiljaa päätin alkaa kohentaa itsetuntoani ja nauraa itselleni, että ei se elämä niin vakavaa ole, jos ei ne kulmakarvat nyt ole täysin samalla linjalla.

Minusta tuntuu, että sain enemmän karsimaa, tälläisen rajun kokemuksen jälkeen.

Tärkeintä on olla sinut itsensä kanssa, kaikesta huolimatta. Se tunne, kun katsoo itseään peiliin ja peilikuvasta näkee hymyilevän itsensä ja sanoo että kaikki järjestyy!

Au pair -kokemus oli niin hyvä mulle, että jäin perheeseen myös kun tv-kuvaukset päättyivät joulukuussa.

Moni on varmasti miettinyt sitä, hoidinko Masonia ollenkaan, kun sitä ei kovasti tv-jaksoissa näytetty. Totuus on, että hoidin Masonia kuin omaa pientä pikkuveljeä ja meille syntyi todella vahva side.

Daniella haluasi, että minä saan myös mahdollisuuden kokea ns. American dream -elämää, eli pääsin kokemaan paljon upeita asioita, vaikka minut au pairiksi oltiin palkattu.

Ensimäisestä päivästä lähtien kun saavuin host-perheelleni, tunsin yhteenkuuluvutta heidän kanssa. Se, että sain L.A. mahtavan host-perheen, on ollut mulle siunaus. Pääsin kokemaan niin paljon upeita asioita, joista olin vaan voinnut haaveilla.

Nyt olen ollut Suomessa yli kuukauden, ja jollain tavalla täällä on myös tosi hyvä olla.

Enjoy the little things in life, for one day you'll look back and realize they were the big things :)

Perhe ja ystävät ovat mulle niin tärkeitä, että tämä hetki kun olen ollut täällä heidän kanssaan on ollut mulle myös erittäin tärkeää!

Mainitsin joskus, että en välttämättä kuulu Suomeen säitten puolesta. Toisaalta nyt kun on kevät ja kesä tekee kovasti tuloaan, on täällä koti-Suomessa tosi hyvä olla.

Host-perheeni kaipaa mua edelleen tosi paljon ja haluavat että tulen pian käymään Losissa. Minäkin kaipaan heitä tosi paljon, mutta tällä hetkellä musta tuntuu, että haluan olla Suomessa. Mulla on avautunut täällä niin paljon uusia mahdollisuuksia, joten haluan nähdä mitä kaikkea voin saavuttaa täällä.

Los Angeles ei katoa minnekään.

Menen takaisin sitten kun olen valmis lähtemään sinne.

Kiitos teille kaikille, jotka olette olleet seuraamassa mun unelmien täyttymistä. Nyt kohti uusia seikkailuja :)

Au pair Judith

Blogin aiemmat osat:

Seuraa au pairien elämää Los Angelesissa Instagramissa ja Facebookissa.

 • Onko sinun vuorosi lähteä maailmalle tämän hetken suosituimman sarjan matkassa? Hae tulevalle Au pairit -kaudelle!

  Au pairien 7. kauden haku on avattu.

  Artikkelia muokattu 23.8.: Haku Au pairien uudelle kaudelle on päättynyt. Mikäli olet 18–28-vuotias ja koet, että nyt on juuri oikea hetki ottaa etäisyyttä Suomeen ja seikkailla kaukana kotoa – mutta myös ottaa vastuuta vieraan perheen lapsista – hae mukaan Au paireihin! Yle Areenan tämän kevään katsotuin ohjelma saa jatkoa ja etsimme nyt nuoria aikuisia uusiksi au paireiksi. Hakijan tule

 • Nyt on SOS! Testaa, oletko Au pairit-guru!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Testaa!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Nyt on tosifanin testi. Miten hyvin muistat eri kausien tapahtumia? Saatko kaikki oikein? Testaa tietosi nopeassa testissä!

 • Uudet au pairit esittäytyvät! - Tällä kaudella suunnataan Havaijin lämpöön

  Au pairit Havaijilla julkaistaan Yle Areenassa 29.5. klo 21.

  Au pairit -sarjan kuudes kausi vie nuoret au pairit Havaijille eksoottiselle ja kuvankauniille Oahun saarelle, joka on kiehtova sekoitus paratiisimaista luontoa ja suurkaupungin vilskettä. Uudet au pairit Talvikki, Emma, Annika ja Amma pakkaavat laukkunsa ja lähtevät sydämet avoinna uusiin seikkailuihin. Au pairit Havaijilla julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa keskiviikkona 29.5.