Hyppää pääsisältöön

Helsingin futisderby vuonna 1966

Jalkapallon mestaruussarjassa pelasi kaudella 1966 kaksitoista joukkuetta. Kaksi joukkueista edusti pääkaupunkiamme. Helsingin Jalkapalloklubin ja Helsingin IFK:n väliset paikallisottelut olivat molemmilla kerroilla tasaisia.

Ohessa nähtävä ote ottelusta on kuvattu Helsingin olympiastadionilla sarjan kevätkierroksella. Ottelu päättyi lopulta HJK:n voittoon 2–3. Joukkueet kohtasivat kauden syyssarjassa toistamiseen ja tuolloin paikallisderby päättyi tasan 1–1.

Klubin Kai Pahlman sijoittui sarjan maalintekijäpörssissä jaetulle toiselle sijalle viidellätoista osumallaan. HIFK:n riveissä pelannut Gary Sundberg taas teki kauden aikana yksitoista maalia, jotka riittivät jaetulle seitsemännelle sijalle.

HJK sijoittui kaudella mestaruussarjassa toiseksi. Mestaruuden vei tuolloin Kuopion Palloseura. HIFK sijoittui sarjan kolmanneksi viimeiseksi ja putosi Suomensarjaan pelaamaan. Paluun Mestaruussarjaan HIFK teki kaudella 1970.