Hyppää pääsisältöön

We love you – Michigan 1962–1963 päiväkirja

Marja Hautala (nyk. Pensala, oikealla) ja muita koulutyttöjä
Marja Hautala (myöh. Pensala, oikealla) ja muita koulutyttöjä Marja Hautala (nyk. Pensala, oikealla) ja muita koulutyttöjä Kuva: Marja Pensala we love you

Henkilökohtainen vaihto-oppilastarina 1960-luvun alun USA:sta ja amerikkalaisuudesta.

Marja Pensalan (1944–2015), omaa sukua Hautalan, elokuva on tekijän päiväkirjaan perustuva kertomus vaihto-oppilasvuodesta amerikkalaisessa pikkukaupungissa. Isäntäperheen vanhat 8-milliset kaitaelokuvat ja 35 vuotta myöhemmin kuvattu materiaali yhdistyvät saumattomasti.

Elokuva on paluu ja peili menneeseen, tiettyyn elämänvaiheeseen, teinitytön näkökulmaan ja yksityiseen historiaan. Tyylilaji on home movie, kotielokuva, jossa keskeisiä elementtejä ovat pojat, rokkipoppi ja donitsit. Elokuva on ajankuvaa ja yksityistä elämää aikana, jolloin linkki kotimaahan olivat kirjeet eikä pizzasta ja rullaluistelusta tiedetty Suomessa mitään.

Amerikkalainen unelma sai olosuhteiden ja ympäristön sanelemat ohuet ja arkiset, hieman nostalgiset ja hilpeät raamit.

  • We Love You – Michigan 1962 – 1963 päiväkirja, Suomi 1998. O: Marja Pensala

Yle Teema