Hyppää pääsisältöön

Elias Kaskinen: Progebändini ainoa biisi kertoi Paris Hiltonista

YleX Jälki-istunto sai vieraakseen Elias Kaskisen Elias Kaskinen & Päivän Sankarit -yhtyeestä.

Elias Kaskinen YleX Jälki-istunnon Vikin ja Mäkkärin vieraana // Kuva: Nadja Kamara / YleX

Lohjalta ponnistavan Elias Kaskinen & Päivän Sankarit -yhtyeen keulamies Elias Kaskinen vieraili Jälkän Rytmibarometrissa. Yhtye soittaa kepeää pop-rockia, mutta Elias kertoi haastattelussa soittaneensa aikoinaan myös progebändissä.

- Minulla oli nuoruudessani progressiivisia rockbändikokeiluja. Yhden bändin nimi oli Off Radio ja meillä oli yksi biisi, joka kertoi Paris Hiltonista. Sen nimi oli _Material Gir_l, Elias Kaskinen kertoo.

Elias Kaskinen & Päivän Sankarit on julkaisemassa kesäkuussa debyyttialbuminsa, jolta löytyy kappale Rakasta vielä kun voit. Kappale kertoo tarinaa siitä, kuinka arkipäivän elektroniikka kuten puhelimet ja tietokoneet toimivat aikasyöppöinä ja varastavat huomion ihmisten väliseltä kanssakäymiseltä.

- Jos toinen koko ajan näpyttää kännykkää, se etäännyttää sosiaalisista tilanteista. Biisissä puhutaan itse asiassa kasvottomasta nettikirjoittelusta ja siitä kuinka ihmisiltä poistuu vastuu seisoa sanojensa takana. Kaikki tästä kuroutuu koneiden ympärille. Tarkoitus on herättää kysymyksiä ja ajatuksia ihmisissä, kertoo Elias.

Elias Kaskinen ei kuitenkaan pelkää koneiden valtaannousua.

- Teknologia on luonnollinen kehitys ja sitä vastaan ei kannata taistella. Itsekin käytän somea todella paljon.