Hyppää pääsisältöön

Jakso 29: Operaatio hana

Kontiovaaran uutinen

Kallion ja Töölön kaupunginosa-aktiivit sodassa keskenään!

Juopot toimivat tämän sodan tykinkuulina.

Viime viikolla kalliolaiset huokaisivat helpotuksesta ja töölöläiset kiljahtivat järkytyksestä, kun Kallion kaduilta tutut alan miehet siirtyivät yön aikana Töölöön. Syytä kansanvaellukseen ei vielä tiedetä, ja jokamiehenoikeudet hankaloittavat minkäänlaisten jatkotoimenpiteiden tekemistä. Tapaus herättää myös kysymyksen: Kenelle kaupunginosat kuuluvat?

Työläiskaupunginosana tunnetusta Kalliosta on viime vuosina tullut nuorien hipstereiden kehto, kaljakapakat ovat muuttuneet tofu-kuppiloiksi eikä ”puukkobulevardilla” olla nähty puukkoa silminnäkijähavaintojen mukaan moneen vuoteen. Mutta velvoittaako kaupunginosan historia Kallion nykyisiä asukkaita sietämään näitä lieviä melu, näkö- ja hajuhaittoja? Töölöläisen eläkeläisen Synnöven mielestä velvoittaa: ”Kalliolaisten pitäisi ehdottomasti sietää näitä legendaarisia rantojen miehiään, samalla lailla kuin me töölöläiset joudumme sietämään vuodesta toiseen halveeraavaa sanontaa Lähti kuin kuppa Töölöstä, jolla ei ole ollut mitään totuuspohjaa sen jälkeen kun Töölöstä lakkautettiin sukupuolitauti-klinikka, jossa itsekin hankkiuduin aikoinaan eroon kupasta.”

Bonusklippi: Jännää


Pieleen menneitä

Alla voit kuulla näytteen pieleen menneistä otoksista.

 • Jakso 30: Käsikirjoittaja Kämäsen tapaus

  Käsikirjoittajien huono kohtelu kulminoitui pahoinpitelyyn

  7 Broidii-elokuvan ensi-illassa pahoinpidellään leffan käsikirjoittaja. Neposella on teoria, että Pöystin ja Darjan kinastelu on kuin suoraan romanttisesta komediasta ja väittää heidän välillään olevan täten rakkautta.

 • Jakso 29: Operaatio hana

  Kallion hipsterit kyllästyivät alan miehiin.

  Kalliolaisiin alan miehiin kyllästyneet hipsterit käynnistävät operaation, jolla juopot saadaan houkuteltua Töölöön. Töölöläisten vastaiskun myötä syttyy pienimuotoinen kaupunginosien välinen sota.

 • Jakso 28: Sex#object now

  Teatterikriitikon murhayritys hämmentää Pasilassa.

  Teatterikriitikon murhayritys heittää Pasilan poliisit suomalaisen teatterin hurjaan maailmaan. Pöysti joutuu kilpailemaan näyttelijätyttöystävänsä huomiosta tämän ohjaajan kanssa, jolla on melko hämärät metodit.

 • Jakso 27: Lotto

  Repomies uskoo keksineensä varman tavan voittaa lotossa.

  Tutkiessaan lottovoittajan veljen katoamista Neponen yrittää todistaa muille, että kovalla työllä on enemmän tekemistä menestyksen kanssa kuin onnella. Repomies uskoo taas keksineensä varman tavan voittaa lotossa.