Hyppää pääsisältöön

Huonoin syy olla käyttämättä kypärää

Kypärä
Kypärä Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Tekosyitä olla käyttämättä kypärää on lukuisia ja ne ovat kaikki huonoja. Listasimme mielestämme huonoimmat syyt, sekä yhden kaikkein huonoimman!

Huono syy 1: Kypärät ovat rumia.

Eivät enää. Nykypäivänä kypärää voi tuunata kaikissa väreissä, blingeissä ja pintamateriaaleissa. Siedettävän näköinen kypärä löytyy varmasti kaikille.

Huono syy 2: Näytän rumalta kypärä päässä.

Ollaan rehellisiä: täysin mahdollista! Läheskään kaikien päässä kypärä ei ole kirsikka kakun päällä, mutta se ei olekaan kypärän käytön tarkoitus. Kypärä on turvavaruste siinä missä turvavyökin, eikä sen ensisijainen tehtävä ole korostaa kantajansa parhaita puolia. Kypärän tulee huolehtia siitä, että sinä näytät hyvältä ja terveeltä ratsastuksen jälkeenkin

Kypärä hyllyssä
Kypärä hyllyssä Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Huono syy 3: En löydä sopivaa kypärää.

Oletko kokeillut kypärää vuoden 2000 jälkeen? Ovat nimittäin kehittyneet aika hurjasti sitten 90-luvun munankuorien! Nykyään kypärää voi ruuvilla säätää juuri päänsä muotoisesti.

Huono syy 4: Tunnen hevoseni hyvin ja tiedän sen olevan pomminvarma.

Niin varmasti tunnet ja hevosesi ehkä säikähtää erityisen harvoin. Mutta hevosellasi on silti neljä jalkaa joista mikä tahansa voi mennä kesken ratsastuksen solmuun. Hevonen voi kaatua ja silloin kypärä on kultaa kalliimpi.


Huono syy 5: Käyn vain nopeasti kävelemässä ja en ehdi/jaksa hakea kypärää tallista.

Jos ehdit/jaksat hakea hevosen tarhasta, harjata ja varustaa sen, niin ehdit/jaksat varmasti myös painaa kypärän päähäsi.

Kypärä
Kypärä Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Huonoin syy olla käyttämättä kypärää: Pääni hikoaa!

Ratsastus on urheilua. Pieni hiki on paikallaan. Tuskin yksikään jalkapalloilija kieltäytyisi nappulakengistä vedoten siihen, että varpaat hikoavat pelatessa. Ammattiratsastajan joka ridaa useita hevosia päivässä kannattaa satsata hyvin ilmastoituun pottaan, jotta kupoli viilenee kiivaassakin laukassa.


Keksitkö lisää huonoja syitä? Kommentoi alle! #järkipäässä

Kommentit
 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.