Hyppää pääsisältöön

Satuhäät - Tinderin avulla salamarakkauteen

Susan ja Salah
Susan ja Salah satuhäät

Sydämet lentelevät ja rakkauden liekit roihuavat ystävänpäivänä, kun 36-vuotias Susan Räisänen ja Marokosta Suomeen muuttanut 33-vuotias El Mokhtar Mousaddek, kutsumanimeltään Salah, saavat toisensa hieman yli puolen vuoden seurustelun jälkeen. Hääjuhlia vietetään oululaisen ravintolan tunnelmallisissa tiloissa noin neljänkymmenen ystävän ja sukulaisen seurassa.

Susan ja Salah kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran alkuvuodesta 2014 Oulun Stockmannin kioskipisteessä, jossa Susan työskenteli. Kioskissa asioinut Salah kiinnitti huomionsa kauniiseen myyjättäreen tiskin toisella puolen, ja Susankin oli ystävilleen todennut Salahin nähtyään, että ”se on nyt siinä”.

Susan ja Salah
Susan ja Salah satuhäät

Myyjä-asiakas -suhteen rasittamina kumpikaan ei kuitenkaan uskaltanut tehdä ensimmäistä liikettä ennen kuin mukaan astui pariutumis-sovellus Tinder, johon kumpikin olivat kirjautuneet. Match osui kohdalle ja lyhyen viestittelyn jälkeen Salah päätti kutsua Susanin kylään. Tuosta päivästä eteenpäin he kohtasivatkin lähes päivittäin.

Kolmen kuukauden tiiviin yhdessäolon jälkeen pari alkoi harkita yhteenmuuttoa, ja pian Salah pakkasikin kimpsut ja kampsut yksiöstään Susanin rivitaloasuntoon. Marokossa naimisiinmenon ja yhdessäasumisen tavat ovat erilaiset, joten Salah kosi Susania sängyssä vain noin kuukauden yhdessäasumisen jälkeen, ja sai kuin saikin myöntävän vastauksen.

Susan ja Salah
Susan ja Salah satuhäät

Susan ja Salah asuvat yhteisessä rivitaloasunnossa Oulunsalossa. Heidän arkeaan on värittämässä Susanin edellisestä suhteesta syntynyt 6-vuotias tytär Ira, joka vuorottelee kahden viikon välein vanhemmillaan. Susan työskentelee myyntineuvottelijana lemmikkieläinten ruokia valmistavassa yrityksessä ja työn luonteeseen kuuluu jatkuvaa reissaamista ympäri Suomea.

Kokiksi Marokossa kouluttautunut Salah saapui Suomeen kesällä 2012 ja on asettunut töihin oululaiseen pizzeriaan. Yhteiset vapaa-ajan hetket ovat työaikojen vuoksi vähissä ja kiireinen arki otetaan takaisin viikonloppuisin esimerkiksi ulkoilun ja kokkaamisen merkeissä.

Susan ja Salah
Susan ja Salah satuhäät

Pieniä ongelmia suhteen luonnistumiseen aiheuttaa suomen kieli, jota Salah ei sinnikkäästä yrittämisestä huolimatta vielä täysin hallitse. Väärinymmärryksistä ja turhautumisista on kuitenkin päästy yli ja pari oppii ymmärtämään toisiaan aina vaan paremmin.

Hääjärjestelyt alkavat hyvissä ajoin ostoksilla ja kutsukorttien teolla, mutta suurta huolta aiheuttaa Salahin esteettömyystodistus, jonka saaminen Marokosta on kestänyt kohtuuttoman kauan. Todistus lähtee Marokosta lopulta noin viikkoa ennen häitä ja sen ehtiminen alkaa olla tuurista kiinni. Salah suhtautuu ongelmaan leppoisan rauhallisesti, mutta Susanin on huomattavasti vaikeampaa kestää epätietoisen odotuksen paineet.

Kommentit
 • Satuhäät - nuoren mormoniparin ensirakkautta ja bikinifitness-haaveita

  Janita Hämäläinen ja Sami Kettunen juhlivat Imatralla

  Marraskuinen kylmä ja kostea ilta ei varjosta nuorta onnea, kun toistensa ensirakkaudet, mormonitemppelissä avioliittoon vihityt, 24-vuotiaat Janita Hämäläinen ja Sami Kettunen, juhlivat häitään Imatralla. Iloisen ja vilkkaan nuorenparin ”Talven ihmemaa” -teemaiset juhlat pidetään Vuoksenniskan työväentalolla: vihkimiseremonian juhlapaikalla suorittaa Janitan isoisä.

 • Satuhäät- toinen kerta ja tuplaraskaus toden sanovat

  Jenna Pöyry ja Jukka-Pekka Koukkari saavat toisensa Kemissä.

  Heinäkuinen kesäpäivä hohtaa hellivää lämpöä ja rakkautta, kun 24-vuotias Jenna Pöyry ja vuotta vanhempi Jukka-Pekka Koukkari vihitään avioliittoon Kemin kirkossa. Hääjuhla vietetään Ravintola Tervolahovissa Tervolassa Kemijoen varrella.

 • Satuhäät - montako vierasta pieniin häihin lopulta tulee?

  Satu Korhonen ja Miska Salminen solmivat avioliiton Jämsässä

  Heinäkuinen lauantai säteilee onnea, kun 37-vuotias leipomotyöntekijä Satu Korhonen ja 31-vuotias rekkakuski Miska Salminen sanovat toisilleen tahdon Jämsän kirkossa. Hehkuvan parin pienimuotoista hääjuhlaa vietetään Ravintola Hirvikartanon tiloissa Jämsässä.

 • Satuhäät - perinteitä kunnioittaen avioon

  Reelika Vaino ja Tuomas Rämänen sanovat tahdon Karstulassa

  27-vuotias Reelika Vaino ja kaksi vuotta vanhempi Tuomas Rämänen sanovat tahdon Karstulan kirkossa kuulaimpaan ruska-aikaan. Hääjuhlaa vietetään noin sadan sukulaisen ja ystävän voimin paikallisella nuorisoseurantalolla.