Hyppää pääsisältöön

Benjamin Britten: War Requiem

Benjamin Brittenin War Requiemin esitys Coventryn katedraalissa
Benjamin Brittenin War Requiemin esitys Coventryn katedraalissa benjamin britten

Brittisäveltäjän teos esitetään kantaesityspaikassaan Coventryn katedraalissa.

Pasifistina tunnetun maestron vaikuttava sota-requiem kantaesitettiin vuonna 1962 Coventryn uuden tuomiokirkon avajaisissa. Katedraali rakennettiin 2. maailmansodan pommituksissa lähes täysin tuhoutuneen vanhan 1300-luvun suurkirkon viereen.

Tasan 50 vuotta ensiesityksen jälkeen sielunmessu esitettiin samassa paikassa uudestaan. Birminghamin sinfoniaorkesteria ja kuoroa johti Andris Nelsons. Laulusolisteina Erin Wall (sopraano), Mark Padmore (tenori) ja Hanno Müller-Brachmann (baritoni).

Esitys on nähty Teemalla vuonna 2013 Brittenin satavuotisjuhlan yhteydessä.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa