Hyppää pääsisältöön

Ola Salo keskittyi soolouraansa vasta, kun oli tehnyt ihan kaikkea muuta

The Arkin keulakuvana tunnettu artisti on viimeisen neljän vuoden aikana esiintynyt musikaalissa, säveltänyt rock-oopperan ja tuomaroinut Voice of Swedeniä.

The Arkin keulakuvana tunnettu Ola Salo julkaisee soolodebyyttialbuminsa toukokuussa. // Kuva: Linus Hallsenius

Monen fanin odotus päättyy pian, sillä The Arkin keulakuvana tunnettu Ola Salo valmistelee parhaillaan soolodebyyttiään. Ola Salon ensimmäinen sooloalbumi ilmestyy 20. toukokuuta.

The Ark edusti Ruotsia Euroviisuissa vuonna 2007 kappaleella The Worrying Kind. Kuten tapana on, yhtyeelle soviteltiin jo ennakkosuosikin viittaa ylle, mutta voittoa ei irronnut. On vaikea sanoa, oliko syy psykedeelisen musiikkivideon vai EU-kansalaisten musiikkimaun. Yhtä kaikki The Ark lopetti toimintansa vuonna 2011. Mitä ihmettä Ola Salo on puuhannut sen jälkeen?

Kaikkea muuta kuin keskittynyt soolouraansa, selviää haastattelussa. Salo on esiintynyt Jesus Christ Superstar -musikaalissa, säveltänyt rock-oopperan, tuomaroinut Voice of Swedeniä ja esiintynyt ruotsalaisessa Så mycket bättre -ohjelmassa, joka on Ruotsin Vain elämää -vastine.

- Nyt oli aika murtaa se taika, Salo kertoo.

Miten taika murretaan? Kuuntele haastattelu alta.