Hyppää pääsisältöön

Testaa tunnistatko sammakot

Viitasammakko.
Viitasammakko sekoitetaan usein ruskosammakkoon. Viitasammakko. Kuva: Yle/Arja Lento viitasammakko

Rupikonna, viitasammakko vai "tavallinen" sammakko, eli ruskosammakko? Erotatko ne toisistaan? Testaa taitosi!

Sammakot ovat vähentyneet viime aikoina ympäri maailman. Niitä voi auttaa huolehtimalla lisääntymispaikoista. Kehittyvät nuijapäät eivät kestä kuivumista, mutta kutuun ei saa koskea. Sen sijaan kutulammikkoa voi estää kuivumasta. Lue viisi vinkkiä sammakon suojelemiseksi!

  • Viisi tapaa pelastaa pörriäinen – valitse omasi ja merkkaa tekosi!

    Pölyttäjiä voi auttaa pihassa ja parvekkeella.

    Pölyttäjien määrä on vähentynyt uhkaavasti. Kimalaiset, mehiläiset ja muut pörriäiset tarvitsevat apuasi! Pelasta pörriäinen -kampanja kutsuu kaikki mukaan talkoisiin. Miten sinä haluat auttaa: kukkia, leikkaamaton nurmikko, hyönteishotelli vai myrkytön puutarha? Valitse, toteuta ja merkitse tekosi laskuriin.

  • Älä myrkytä pölyttäjiä hengiltä – luonto hoitaa puutarhan pikkutuholaiset

    Jätetään ötökkäpoliisin hommat luonnolle.

    Mikä onkaan ihanampaa kuin kesä ja kukkaset, mutta onko kotipuutarhurin pakko kestää ärsyttäviä kirvoja ja kaikenmaailman pörriäisiä? Kemialliset torjunta-aineet ovat helppo ratkaisu, mutta samalla karhunpalvelus pihan hyödyllisille pölyttäjille. Ne eivät kestä myrkkyjä, ja ovat koko maailmassa muutenkin hätää kärsimässä. Meidän ihmisten on autettava niitä – esimerkiksi antamalla luonnon torjua tuholaiset ihan itse.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Luonto