Hyppää pääsisältöön

Niko Kivelä ja nurkkakunnat: Raahe – yksisuuntaisia katuja, pesäpalloa

Niko Kivelä ja nurkkakunnat, yle tv1
Niko Kivelä ja nurkkakunnat, yle tv1 niko kivelä ja nurkkakunnat

TV1 keskiviikkona 29.6.2016 klo 20.00 - 20.30, uusinta perjantaina 1.7. klo 6.25 ja lauantaina 2.7. klo 18.15
Yle Areenassa vuoden ajan

Raahe on maamme parhaiten säilyneitä 1800-luvun puukaupunkeja, joka on umpikujaan asti yksisuuntainen. Sitäkö kreivi Brahe suunnitteli, kun perusti kaupungin vuonna 1649?

Pikagallup tuo esille, että muita ylpeydenaiheita paikallisille – ainakin yhdelle – on raahelaisten tietynlainen v-mäisyys, jonka ilmentymä on kohteliaisuus.

Niko Kivelä ja nurkkakunnat, yle tv1
Niko Kivelä ja nurkkakunnat, yle tv1 niko kivelä ja nurkkakunnat
Toinen taas rakastaa kaupungin terästehdasta siinä määrin, että on tautoinut sen rintaansa. Nikon Kivelän pitää tietysti päästä näkemään tämä rakkauden kohde, ja niinpä hän kokee kuuman rautaspektaakkelin.

Entä mitä ajattelee Niko kebabista, jota väitetään maan parhaaksi ja jota lähetetään kuriiripostina muille paikkakunnillekin?

Kaupungissa kummittelee!

Yöksi juontajamme majoittuu Iso-Kraselin kauniiseen luotsitupaan, jossa ei onneksi kummittele kuten muualla kaupungissa.

Kauhutunnelma ei kuitenkaan ole kaukana, kun Niko pää kainalossa tungetaan maailman vanhimman nahkaisen sukelluspuvun ”Vanhan herran” kopioon.

Seinäjokelaisen Nikon mukavan visiitin huipentuma on kuitenkin pesäpalloilijoiden kohtaaminen: Pesiskaupungin kasvattina laji on hänellä sydämessä, mutta urheilulliset tavoitteensa ovat pilvissä. Nikon hymy hyytyy, kun lyöntinopeuksia mitataan.

Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2015.

Lisää sarjasta:
Niko Kivelä ja nurkkakunnat
Elävä arkisto:
Rautaruukki pantiin pelastamaan autioituvaa Raahen seutua
Raahe ajautui naispulasta aviokriisiin 1970-luvulla
Uusi Raahe syntyi valtiovaltaan ja rautaan turvaten
Rautaruukkilaiset kävivät taistosta toiseen Asser Siuvatin johdolla
Pohjois-Pohjanmaata ja pohjoispohjalaisia

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.