Hyppää pääsisältöön

Puutarhaunelmia

puutarhaunelmia, yle tv1
Paula Ritanen-Närhi tutustuu toimittaja Titte Törnroth-Sarkkisen puutarhaan Ahvenanmaalla. puutarhaunelmia, yle tv1 puutarhaunelmia

TV1 torstaisin 7.5. - 27.8.2015 klo 20.00 - 20.30, uusinta sunnuntaisin klo 12.15
Yle Areenassa 30 päivää

Puutarhaunelmia-sarjan todellisia tähtiä ovat tavalliset kotipuutarhurit, jotka kutsuvat tv-katsojat ruudun välityksellä vierailulle puutarhaansa.

Kevään ja kesän aikana sarja vierailee muun muassa Ahvenanmaalla sekä kurkistaa taiteilijan sekä ruusu- ja pioniharrastajan puutarhaan. TV1 esittää uusintana Puutarhaunelmien 17 jaksoa. Sarjan juontaa Paula Ritanen-Närhi.

Ison pihan hoitovinkkejä

Ahvenanmaalle kevät saapuu aikaisin. Paula tutustuu sarjan ensimmäisessä jaksossa toimittaja-valokuvaaja -pariskunnan Titte Törnroth-Sarkkisen ja Seppo Sarkkisen vuosien työnä syntyneeseen maisemapuutarhaan. Puutarha on tekijöilleen rakas ja vierailijalle kiehtova elämys.

Puutarhasta löytyy muun muassa monilajinen tervetuloa kotiin -penkki, hurmaava kierrätyskasvihuone ja kasvierikoisuuksia. Titellä on monta hyvää vinkkiä ison puutarhan hoitoon.

Toisessa osassa saadaan floristihortonomi Jouni Seppäsen vinkkejä juhlapöytään. Paula tekee puutarhavierailun taiteilija Linda Peltolan vanhan talon pihapiiriin.

Värjäyskasvit omasta puutarhasta

Tarja Sormusen puutarha on käsityöläisen taidonnäyte. Paula perehtyy sarjan kolmannessa osassa myös luonnonmukaiseen puutarhanhoitoon.

Värjäyskasveja voi saada omasta puutarhasta. Paula tapaa sarjan neljännessä osassa Mervi Karinrannan, jonka kotipuutarha on rakennettu lasten ehdoilla. Entä miten valita puut, pensaat ja perennat?

Satojen ruusujen piha

Ruusujen huumaava tuoksu tekee pihasta erityisen. Paula tapaa viidennessä osassa kotipuutarhurin, jolta löytyy yli 300 ruusulajia. Ulla ja Juhani Toroskainen vaalivat perinnemaisemaa. Hortonomi Eija Keski-Korpela antaa vinkkejä parvekkeelle, kesäkukkien valintaan ja ruukkuistutuksiin.

Matti Uusi-Honko tuntee pionien salat. Mitä tuo kaunis kukka oikein vaatii menestyäkseen? Paula selvittää Puutarhaunelmien kuudennessa jaksossa, kuinka savipellosta tehdään kukoistava puutarha.

Tuotanto: Filmiteollisuus Oy, 2009. Sarjaa on esitetty TV1:llä edellisen kerran 2009.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.