Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Yle Live pääkuva

Yle Live toukokuussa: Jazzia ja stadionrokkia

Yle Live: Muse Roomassa
Yle Live: Muse Roomassa Kuva: Yle Kuvapalvelu muse

Toukokuussa brittiläiset Muse ja Depeche Mode tuovat Yle Liveen suuren maailman paisuttelua. Intiimimpää tunnelmointia on luvassa Ylen M1-studiossa taltioiduissa sessioissa, joissa tällä kertaa Timo Kiiskinen tekee kunniaa Chet Bakerille ja UMO esiintyy vieraanaan jenkkilaulaja Gregory Porter. Palkinto kuukauden eksoottisimmasta keikkapaikasta menee kuitenkin näyttelijä-muusikko Hugh Laurielle, joka esiintyy Queen Mary -laivalla.

Yle Live: M1-studiossa UMO & Gregory Porter
Yle Teema sunnuntai 3.5. kello 22:00

Gregory Porter
Gregory Porter gregory porter

Vaikka Ylen M1-studiota nimitetään toistuvasti, ja ihan syystäkin, legendaariseksi, ei siellä silti ole ainakaan liiaksi vieraillut Grammy-palkittuja artisteja. Yhdysvaltalaisen Gregory Porterin kolmas albumi Liquid Spirit palkittiin vuoden 2014 Grammy-gaalassa ja reilua vuotta myöhemmin mies esiintyi Suomessa yhdessä Uuden Musiikin Orkesterin eli UMOn kanssa. Helsingin Kulttuuritalolla nähdyn keikan lisäksi UMO ja Porter sessioivat myös M1-studiossa.
Katsottavissa Yle Areenassa.

Yle Live: Hugh Laurie on the Queen Mary
Yle Teema sunnuntai 10.5. kello 21:50

Näyttelijä-muusikko Hugh Laurie esiintymässä Queen Mary -laivalla
Näyttelijä-muusikko Hugh Laurie esiintymässä Queen Mary -laivalla hugh laurie

Brittiläinen Hugh Laurie tunnetaan varmasti parhaiten näyttelijänä, mutta mies on kunnostautunut myös kirjailijana ja muusikkona. Kyllä Jeeves hoitaa- ja House-sarjojen tähti hallitsee muusikkona useitakin instrumentteja, mutta piano on pääsoittimensa ja musiikkityyleistä blues miehelle se kaikkein rakkain. Vuonna 2013 Laurie esiintyi Copper Bottom Bandin kanssa Kaliforniassa Queen Mary -laivalla. Ennen keikkaa nähtävässä Copper Bottom Blues -dokumentissa Laurie tekee pyhiinvaellusmatkan bluesin juurille.
Katsottavissa Yle Areenassa 30 vuorokautta.

Yle Live: M1-studiossa Timo Kiiskinen
Yle Teema sunnuntai 17.5. kello 22:30

Timo Kiiskinen M1-studiossa
Timo Kiiskinen M1-studiossa timo kiiskinen

Juha Vainio -palkinnolla palkittu laulaja-lauluntekijä Timo Kiiskinen on julkaissut useita soololevyjä, vieraillut vokalistina muiden artistien albumeilla ja tehnyt lauluja ja tekstejä Vesa-Matti Loirille, Pepe & Saimaalle sekä lukuisille muille solisteille ja yhtyeille. M1-studioon mies saapui kuitenkin esittämään traagisesta elämästään tunnetun amerikkalaisen jazz-legendan Chet Bakerin tunnetuksi tekemiä kappaleita suomeksi.
Katsottavissa Yle Areenassa.

Yle Live: Depeche Mode
Yle Teema sunnuntai 24.5. kello 22:30

Depeche Mode O2 World -areenalla Berliinissä.
Depeche Mode O2 World -areenalla Berliinissä. Depeche Mode,rockyhtyeet

Tänä vuonna 35 vuotta täyttävän Depeche Moden kolmelletoista albumille on löytynyt vankka kannattajakuntansa Suomestakin. Brittiyhtyeen kahden vuoden takainen Delta Machine -albumi nousi Suomen virallisen listan kolmoseksi ja fanit palkittiin saman vuoden lopulla bändin Suomen-keikalla. Yle Livessä esitettävä taltiointi on peräisin marraskuulta 2013 ja keikkamestana on Berliinin O2 World -areena.
Katsottavissa Yle Areenassa 30 vuorokautta.

Yle Live: Muse Roomassa
Yle Teema sunnuntai 31.5. kello 22:55

Muse esiintymässä Rooman olympiastadionilla heinäkuussa 2013.
Muse esiintymässä Rooman olympiastadionilla heinäkuussa 2013. muse

Lukuisia kertoja Suomessa nähty brittiläinen Muse on saanut vuosien saatossa päivittää shownsa yhä kookkaammille lavoille. Vuoden 2013 The Unsustainable -maailmankiertueensa keikat trio soitti areenoilla ja stadioneilla, mikä kertoo yhtyeen tämänhetkisestä suosiosta, mutta kulkee myös käsi kädessä bändin järkälemäisten teosten kanssa: Musen musiikki ei mahdu enää rokkiklubille. Yle Livessä nähtävä esiintyminen taltioitiin Rooman olympiastadionilla heinäkuussa 2013.
Katsottavissa Yle Areenassa 14 vuorokautta.