Hyppää pääsisältöön

Yle Uutisluokan vilkas tunnelma valloitti toimitukset

Uutisluokka
Myrsky Virmavirta ja Jussi Järvinen Otalammen koulusta Vihdissä olivat Aamu-tv:ssä uutisjuontajina. Uutisluokka Kuva: Linda Haglund/Yle uutisluokka

Iloiset koululaiset vierailivat Ylen toimituksissa Uutisluokan päivänä tiistaina. Koululaiset saivat oppia media-alasta samalla kun he tekivät omia uutisia ja lähetyksiä.

Oppilaat olivat itse ideoineet juttuaiheita ja päivän aikana Uutiluokan nuoret toimittajat näkyivät radiossa ja televisiossa ja verkossa.

Uutisluokan oppilaat Myrsky Virmavirta ja Jussi Järvinen Otalammen koulusta Vihdistä olivat mukana uutislähetyksessä Aamu-tv:ssä.

“Oli kiinnostavaa ja hauskaa olla mukana lähetyksessä. Tänään on ollut pitkä päivä!”, iloitsee Myrsky, joka oli Uutisluokan Aamu-tv-lähetyksessä uutisjuontajana.

“Olen oppinut tänään paljon. Nyt tiedän, miten uutislähetys rakentuu ja kuinka paljon töitä sen takana on”, kertoo Jussi.

Uutisluokan tiimi oli järjestänyt ohjelmaa koululaisille ja päivän aikana nuoret tutustuivat Yleen muun muassa kiertokäynnillä Pasilassa. Radiotalossa koululaiset saivat kokeilla urheilukisojen selostusta Kaj Kunnaksen kanssa. Lounaaksi Yle tarjosi nuorisolle pizzaa.

Uutisluokka
Matilda Panula haastatteli bloggaaja Steffi Hagelstam X3M:in ohjelmassa Myteriet. Uutisluokka Kuva: Linda Haglund/Yle uutisluokka
Uutisluokka
Yle Uutisluokan tuottaja Hanna Visala ja Uutisluokan nuori toimittaja Otso Laasonen. Uutisluokka Kuva: Linda Haglund/Yle uutisluokka

Uutisluokan toimittaja Matilda Panula Kirkkonummen Willenska skolan -koulusta, oli mukana Yle X3M:in lähetyksessä. Matilda sai tehdä haastattelun suoraan lähetykseen ja oli innoissaan.

“Haastattelin treenibloggaaja Steffi Hagelstamia. Minua vähän hermostuttikin, mutta kaikki meni tosi hyvin!”, kertoi Matilda heti haastattelun jälkeen.

Energiaa ja iloa

Yle Uutisluokan tuottaja Hanna Visala kertoi päivän onnistuneen hyvin.

“Oppilaat ovat antaneet meille energiaa ja iloa koko hankkeen ajan. Työskentely nuorten parissa on antoisaa”, kertoi Hanna.

“Kaikki lähetykset sujuivat ja meidän nuoret toimittajamme olivat erittäin taitavia. On uskomattoman palkitsevaa nähdä, kuinka hyviä tuloksia saa, kun nuorille koululaisille annetaan vastuutta ja heihin luotetaan.”

Lue myös - yle.fi:stä poimittua