Hyppää pääsisältöön

Ylen viikolta 21 valittua: Uusi pohjoismainen draamasarja Todistaja sekä Euroviisut

MAANANTAINA 18.5.

Lasten suojelijat
Lasten suojelijat lasten suojelijat

Dokumenttiprojekti: Lasten suojelijat
Yle TV1 klo 21.30

Yhä useampi lapsi tai nuori on lastensuojelun asiakas. Avohuollossa heitä on jo lähes 90 000 ja määrät ovat kasvussa. Dokumentti kurkistaa lastensuojelun arkeen Raision lastensuojelun työntekijöiden ja asiakkaiden kautta. Marja Kurikan dokumentti näyttää yhden näkökulman alan työntekijöiden arkeen. Yle Areena 30 pv.

TIISTAINA 19.5.

Tinkimättömät taitajat
Tinkimättömät taitajat tinkimättömät taitajat

Kiehtova maailma: Tinkimättömät taitajat
Yle TV1 klo 19.00

Osa 1/2. Monet klassikkotuotteet valmistetaan yhä suurilta osin käsityönä. Rolls Royce -tehtaalla suunnitellaan kaikkien aikojen kalleinta automallia. Jokaisen yksityiskohdan kanssa on tavoiteltava täydellisyyttä. Yle Areena 30 pv.

Euroviisut
Euroviisut euroviisut

Eurovision Song Contest 2015: Semifinaali 1
Yle TV2 ja Yle Radio Suomi klo 22.00
SUOMI MUKANA!

Pertti Kurikan Nimipäivät kilpailee finaalipaikasta "Aina mun pitää" -kappaleellaan. Ensimmäistä kertaa Suomen euroviisuhistoriassa kilpailuihin osallistutaan punkilla. Miten nelikon käy kovatasoisessa viisumittelössä?
Toinen semifinaali nähdään 21.5. Jännitys tiivistyy Wienissä pidettävään finaaliin lauantaina 23.5. Kommentaattoreina Aino Töllinen ja Cristal Snow. yle.fi/euroviisut, svenska.yle.fi/eurovision #euroviisut, #eurovision. HD. Yle Areena 7 pv.

Todistaja (16)
Todistaja (16) Kuva: NRK henning

Todistaja (16)
Yle Fem klo 22.00
UUSI POHJOISMAINEN DRAAMASARJA!

(Øyevitne / Norja 2014) Osa 1/6. Sorakuopalla pikkukaupungin ulkopuolella tapahtuu neljä raakaa murhaa. 15-vuotiaat Philip ja Henning joutuvat silminnäkijöiksi, mutta päättävät vaieta näkemästään koska pelkäävät murhaajaa. Vaikeneminen johtaa uusiin vaarallisiin valheisiin ja kuvio mutkistuu entisestään. Pian käy ilmi, että murhat liittyvät kansainväliseen rikollisuuteen ja että tekijä on ammattitappaja. Mutta koska silminnäkijät pysyvät vaiti, tutkimus polkee paikallaan ja vaatii matkan varrella uusia uhreja. Kaikilla osapuolilla, niin murhaajalla, silminnäkijöillä, uhreilla kuin poliisilla, on salaisuuksia. Kuvassa Henning (Odin Waage) ja Philip (Axel Gehrken Bøyum). Tuotanto NRK. Suomenkielinen tekstitys. Yle Areena 30 pv.

KESKIVIIKKONA 20.5.

Prisma
Prisma prisma

Prisma: Oikean ajoituksen biologia
Yle TV1 klo 19.00

(Terry Wogan's Time of Your Life, 2014) Monet eivät ole tietoisia sisäisestä kellostaan, joka kuitenkin määrittää kaikelle tekemisellemme otollisimman ajan. Elämänrytmimme voi sotkea kellon toimintaa, mutta sen säätö on mahdollista. Aamu on kiireisintä aikaa synnytysosastolla. Kuvassa toimittaja Terry Wogan. Tuotanto BBC. Yle Areena 7 pv.

Mitä ikinä haluat
Mitä ikinä haluat mitä ikinä haluat

Kino: Mitä ikinä haluat (12)
Yle Teema klo 21.50

(Toutes nos envies) Mitä ikinä haluat, lupaa kulutusluottoa tarjoavan firman mainos. Ranskalaisdraamassa nuori tuomari yrittää auttaa rahavaikeuksiin ajautunutta yksinhuoltajaäitiä taistelussa velkojia vastaan vaikka on itse vakavasti sairas.Pääosissa Marie Gillain (Claire) ja Vincent Lindon (Stéphane). Yle Areena 14 pv.

TORSTAINA 21.5.

Da Capo
Da Capo da capo

Kino Suomi: Da Capo (12)
Yle Teema klo 21.55

Viulunsoiton ihmelapsesta kertova suurelokuva perustuu vapaasti Heimo Haiton elämään. Viulutaiteilijaa lapsena esittää kapellimestari Jan Söderblom (kuvassa), aikuisena Raimo Karppinen. Heimo Haiton (1925-1999) syntymästä on kulunut 90 vuotta 22. toukokuuta. Yle Areena 7 pv. Viulun ja elämän taituri Heimo Haitto Elävässä arkistossa

Ulkolinja
Ulkolinja ulkolinja

Ulkolinja: Rikkiammuttu sopimus
Yle TV1 klo 22.00

1975 Helsingissä allekirjoitettiin ETYK-sopimus, jonka piti taata rauha Eurooppaan; rajojen piti olla pysyviä ja allekirjoittajamaissa kaikkien kansalaisten piti saada yhtäläiset ihmisoikeudet. Toisin kuitenkin kävi. Mitä Helsingin hengestä on jäljellä? Oikeastaan kaikkia Helsingissä sovittuja yleviä periaatteita on rikottu, etenkin viimeisen vuoden aikana. Toimittaja Vesa Toijonen, Yle 2015. Yle Areena 30 pv. Elävä arkisto: Etyk-huippukokous loi käsitteen Helsingin hengestä

PERJANTAINA 22.5.

Fitnesskolmoset
Fitnesskolmoset fitnesskolmoset

Dok: Fitnesskolmoset
Yle Fem klo 20.00

Kolmoset Sara, Camilla ja Robert (kuvassa) kilpailevat fitness-lajeissa ja elävät erittäin kurinalaista elämää. He pitävät treenamisestaan blogeja ja vastaavat sosiaalisessa mediassa kohtaamiinsa ilkeisiin kommentteihin yhdessä. Suomenkielinen tekstitys. Siltaloppi Productions, 2015. HD. Yle Areena 30 pv.

LAUANTAINA 23.5.

Tämän runon haluaisin kuulla: Ihana ilta puutarhassa
Yle Radio 1 klo 19.03
puh. (09) 144 800

Suorassa parituntisessa toiverunolähetyksessä kuuluu puutarha. Kuuntelijoiden runotoiveita toteuttavat näyttelijät Maija-Liisa Ström ja Antti Holma. Lähetyksen vieraana on puutarhatutkija Julia Donner ja ohjelman toimittaa Tarleena Sammalkorpi. Toiveita voi lähettää etukäteen sähköpostilla toive.runot@yle.fi tai kirjepostina PL 58, 00024 Yle. Viesteihin mukaan puhelinnumero, josta toivojan tavoittaa lähetyksen aikana.

Your highness
Your highness your highness

Your Highness (12)
Yle TV2 klo 20.00

Roisi, mitään kunnioittamaton fantasia-seikkailujen parodia, jossa muutama sankarin-tapainen tyyppi yrittää pelastaa ilkeän velhon sieppaaman kaunottaren. Pääosissa (kuvassa): Isabel (Natalie Portman), Thadeous (Danny McBride) ja Fabious (James Franco). HD.

Aino Töllinen
Aino Töllinen aino töllinen

Eurovision Song Contest 2015: Finaali
Yle TV2 ja Yle Radio Suomi klo 22.00
SUORA LÄHETYS

Vuoden suurin musiikkishow suorana Wienistä! Kommentaattoreina Aino Töllinen (kuvassa) ja Cristal Snow. Yle Areena 7 pv.
Yle Radio Suomessa kuullaan lisäksi klo 15.05-17.00 Viisuetkot, jossa soivat euroviisulaulut eri vuosikymmeniltä.

SUNNUNTAINA 24.5.

jääkarhujen kesä
jääkarhujen kesä jääkarhujen kesä

Luontohetki: Jääkarhujen kesä
Yle TV1 klo 18.15

Ohjelmassa seurataan Hudson Bayn jääkarhujen kesää. Karhut joutuvat syömään ruohoa ja marjoja muun luontaisen ravinnon puutteessa. Yle Areena 30 pv.

heli nevakare
heli nevakare rockstop

Rockstopin ensimmäinen vuosi Elävässä arkistossa
Syksyllä 1987 startannut Rockstop oli 1980-luvulla alkaneista pop-ohjelmista pitkäikäisin. Ensimmäisen kauden herkullisimpiin kohtauksiin kuuluvat mm. Sex Pistolsista tutun Johnny Rottenin ketään kumartelematon haastattelu sekä toimittaja Heli Nevakaren (kuvassa) kömmähdys kanadalaisrokkari Bryan Adamsin esittelyssä. Lupaavan turkulaisyhtyeen Bogart Co:n matkassa mentiin Lontooseen asti. Lue lisää

Lista on koottu 30.4. - muutokset mahdollisia.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua