Hyppää pääsisältöön

"Nyt tulee roiston näköinen jätkä" – Ylivieskalainen DJ Roisto niittää mainetta Spotifyssä

Roiston Apart In Love -kappaletta on kuunneltu Spotifyssä yli 600 000 kertaa. Biisi on YleX Himotuimpien listan sijalla kaksi.

Roisto ei omien sanojensa mukaa tee lähtökohtaisesti ollenkaan nykysoundia.

Ylivieskalaisen Roiston musiikki ei ole sitä trendikkäintä EDM-musiikkia, jota monet artistit ja DJ:t suoltavat. Roisto kertoo DJ Orionin ohjelmassa, ettei ole ikinä kulkenut muodin mukana, vaan luottanut aina omaan juttuun, jota hän on tehnyt aina vuodesta 2000 saakka.

- Se on
sen verran vanhakantaista soundia, että uusi jengi ei ole vielä kyllästynyt siihen. Jollain mystisellä tavalla se uppoaa aika moneen
jengiin, Roisto kertoo.

Ja niin todella uppoaa. Roiston Apart In Love on noussut YleX Himotuimpien sijalle kaksi. Kappaletta on kuunneltu Spotifyssä yli 600 000 kertaa.

- Biisi Päätynyt Spotifyn listoille soittoon. Mun lafka on tehnyt
hyvää duunia, että on saanut sen sinne soittolistoille, Roisto sanoo

Roiston kotikaupungissa, Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa Ylivieskassa on hieman alle 15 000 asukasta. Silti kaupungin elektronisen musiikin skene on ollut voimissaan jo vuosikymmeniä. 1990-luvun puolivälissä kaupungissa oli Roiston mukaan isot reiviskenet ja valtavia hallibileitä.

Noihin aikoihin myös Roisto aloitteli musantekoa. Artistin taiteilijanimeen ei liity mitään rikollista tarinaa. Nimi on syntynyt bändikavereiden heitosta, joka liittyy Roiston silloiseen ulkonäköön.

- Bändikaverit näkivät mun vanhan Saabin ratissa. Mulla oli tuolloin suussa poikki menneitä hampaita, parranreuhka kasvanut ja pipo päässä. Tyypit sanoi, että nyt tulee
roiston näköinen jätkä.

Kuuntele alta DJ Orionin ohjelma. Roiston haastattelu ja XmiX alkavat noin kohdasta 01:00:30. Tutustu myös DJ Orionin ohjelmasivuihin, joilta löytyy muun muassa ohjelmassa soitetun musiikin biisilistat.

Lue myös:

Huippu-DJ:iden erikoissetti kiinnitettiin YleXPopiin

Suomalais-DJ Tontario tykittää remixejä SoundCloudiin: "Kun olen tehnyt biisin valmiiksi, niin haluan sen ulos heti"