Hyppää pääsisältöön

Kiitos kun olet #järkipäässä !

Ronja Salmi
Ronja Salmi Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Facebookin tilastojen mukaan #järkipäässä postaukset ovat tavoittaneet yli 100 000 ihmistä. Luku on yli puolet Suomen 170 000 ratsastajasta. Kymmenet aihetta kommentoivat blogipostaukset ja yli 1 150 #järkipäässä -tägillä löytyvää kuvaa todistavat sen, että turvallisuus koskettaa koko ratsastuskenttää.

Lilli, 16v.
Lilli, 16v. Kuva: Emmi Kähkönen. Lilli 16v. Käyttää kypärää koska se kuuluu ratsastajan varusteisiin. ystäväni hevonen

Hevoset 2015 -messuilla startannut #järkipäässä kampanja ei ole jättänyt ainuttakaan ratsastajaa kylmäksi. Kypärän puolesta ja vastaan on argumentoitu foorumeilla, Facebook-seinillä ja tallikäytävillä. Useat suomalaiset huippuratsastajat ovat antaneet kasvonsa kampanjalle ja moni harrastaja on jakanut koskettavan tarinansa siitä kuinka kypäräon pelastanut oman tai ystävän hengen. Suomen ratsastajainliitto on myöskin kannustanut kampanjaa eteenpäin ja tarjonnut sille korvaamatonta näkyvyyttä.

Henni 15v.
Henni 15v. Kuva: Emmi Kähkönen. Henni 15v. käyttää kypärää koska ei halua menettää järkeään. ystäväni hevonen
Anna-Maija Ahvenjärven hajonnut kypärä.
Anna-Maija Ahvenjärven hajonnut kypärä. Kuva: Anna-Maija Ahvenjärvi jakoi kuvan hajonneesta kypärästään. ystäväni hevonen

Vaikka #järkipäässä kampanja päättyy tänään, toivon että kypärä pysyy päässä jatkossakin kaikilla ratsastajilla. Vuoden mittaan Ystäväni hevonen tulee nostamaan esille uusia kypärää käyttäviä sankareita: suomalaisia huippuratsastajia sekä harrastajia.

Henni 15v.
Henni 15v. Kuva: Emmi Kähkönen. Henni 15v. käyttää kypärää koska ei halua menettää järkeään. ystäväni hevonen
Nenna Tapanisen kypärä.
Nenna Tapanisen kypärä. Kuva: Nenna Tapanisen kypärä otti tippuessa osuman Nennan pään sijaan. ystäväni hevonen

Valtava kiitos kaikille kuvansa jakaneille, kommentoijille ja tykkääjille! Yhdessä olemme näyttäneet, että turvallisuus on koko ratsastusmaailman yhteinen asia. Kampanjan viimeiset Ystäväni hevonen kypäräpussit voittivat Facebookissa Mikaelina Lina Lagström, Sari Palmen, Tytti Takanen Os Virtanen, Eliisa Lehto ja Paula Tudeer. Instagramissa pussin voittivat @aino999, @sara_alli, @marjapu, @enniip, @adamiljaastrid, @ponitalli_candyland, @teamnipsuu, @idametsala, @erakkotonttu ja @kristakuusela . Laittakaa kaikki kotiosoitteenna tulemaan ystavani.hevonen@gmail.com niin saadaan palkinnot perille!

Oona 12v.
Oona 12v. Kuva: Emmi Kähkönen. Oona 12v. käyttää kypärää koska se on turvallinen. ystäväni hevonen
Rainer Hiltusen kypärä.
Rainer Hiltusen kypärä. Kuva: Rainer Hiltunen sai tippuessaan kaviosta päähänsä. Kypärä suojasi isoimmilta vahingoilta. ystäväni hevonen
Olivia 17v.
Olivia 17v. Kuva: Emmi Kähkönen. Olivia 17v. käyttää kypärää koska ilman olisi orpo olo. ystäväni hevonen

Kiitos kun olet #järkipäässä !

Kommentit
 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.