Hyppää pääsisältöön

Jari Sarasvuo palaa radioon - "se on henkinen kotini"

Jari Sarasvuon radio-ohjelmasarja Yle Puheella 5.10.2015 alkaen
Jari Sarasvuon uusi ohjelmasarja Yle Puheella alkaa lokakuussa. Kesällä kuullaan toiveuusintoja keväältä 2013. Jari Sarasvuon radio-ohjelmasarja Yle Puheella 5.10.2015 alkaen Kuva: Laura Pohjavirta Yle jari sarasvuo

"Neljännesvuosisata sitten julkinen urani alkoi radiosta. Kevään 2013 Yle Puheen palautteen perusteella tajusin lopullisesti, että se on henkinen kotini. Olen tehnyt paljon muutakin palkitsevaa mediassa, mutta en ole kokenut mitään työtä yhtä arvokkaana. Ihmiseltä ihmiselle -vuoropuhelu on jatkunut intensiivisenä kaksi vuotta ohjelmasarjan tekemisen jälkeen."

Jari Sarasvuo palaa Yle Puheelle kuuntelijoiden toiveesta. Uudet ohjelmat kuullaan Yle Puheella maanantaisin 5. lokakuuta alkaen. Kesällä lähetetään uusintana kymmenen vuonna 2013 lähetettyä ohjelmaa.

Sarasvuon ohjelmasarja on ollut ehdottomasti yksi Yle Puheen suosituimmista. Keväällä 2013 lähetetyllä sarjalla oli radiossa n. 100.000 kuuntelijaa viikossa, ja yksi kaikkien aikojen suosituimmista radio-ohjelmasarjoista se on ollut Yle Areenassa, jossa sitä on kuunneltu tähän mennessä jo lähes 200.000 kertaa. Myös podcast-listauksessa sarja nousee yhä edelleen kuunnelluimpien Ylen radiosisältöjen joukkoon, ja uusintalähetykset radiossa saavat vieläkin palauteryöpyn aikaiseksi. Tuoreimmat palautteet ovat tältä keväältä.

Palautteesta on luettavissa, että Sarasvuo on tarjonnut ohjelmissaan mahdollisuutta ajatella toisin, vahvistanut ihmisten itsetuntemusta ja rohkaissut hakemaan elämälle uutta suuntaa karikoiden keskeltä. Erityisesti kuuntelijoita on koskettanut Jarin tarina omasta alkoholiin liittyvästä addiktiostaan. Myös yhteiskunnallisiin teemoihin, esim. kansalaispalkkaan, liittyvät jaksot ovat saaneet aikaan paneutunutta ja merkityksellistä keskustelua.

Keväällä 2013 Sarasvuo teki Yle Puheelle 20 tunnin mittaista ohjelmaa, ja lokakuussa alkava uusi kausi kestää ainakin kevään 2016 loppuun.

"Tunnin suora, käsikirjoittamaton monologi on juuri oikea radioilmaisun muoto tähän maailman aikaan. Tästä seuraa kauaskantoinen dialogi. Elämme varsin kiinnostavia aikoja sanan kaikissa merkityksissä."

Jari Sarasvuo palaa puhumaan radioon, mutta ennen kaikkea ihmisille.

Maanantaisin 1.6.2015 alkaen Yle Puheella kuullaan uusintana kymmenen Sarasvuon ohjelmaa keväältä 2013.
Uusi kausi alkaa Yle Puheella 5.10.2015.

Kaikki keväällä 2013 lähetyt jaksot ovat kuunneltavissa/ladattavissa Yle Areenassa.

Lisää ohjelmasta

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Miksi olemme niin väsyneitä?

  Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

  "Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan. 1. Kiire ja hoppu pois! Lyhytjänteinen asioista toiseen hyppiminen ja jatkuvat keskeytykset eivät päästä aivoja vakaviin töihin, vaan pitävät meidät lillukanvarsien parissa.