Hyppää pääsisältöön

Jari Sarasvuo palaa radioon - "se on henkinen kotini"

Jari Sarasvuon radio-ohjelmasarja Yle Puheella 5.10.2015 alkaen
Jari Sarasvuon uusi ohjelmasarja Yle Puheella alkaa lokakuussa. Kesällä kuullaan toiveuusintoja keväältä 2013. Jari Sarasvuon radio-ohjelmasarja Yle Puheella 5.10.2015 alkaen Kuva: Laura Pohjavirta Yle jari sarasvuo

"Neljännesvuosisata sitten julkinen urani alkoi radiosta. Kevään 2013 Yle Puheen palautteen perusteella tajusin lopullisesti, että se on henkinen kotini. Olen tehnyt paljon muutakin palkitsevaa mediassa, mutta en ole kokenut mitään työtä yhtä arvokkaana. Ihmiseltä ihmiselle -vuoropuhelu on jatkunut intensiivisenä kaksi vuotta ohjelmasarjan tekemisen jälkeen."

Jari Sarasvuo palaa Yle Puheelle kuuntelijoiden toiveesta. Uudet ohjelmat kuullaan Yle Puheella maanantaisin 5. lokakuuta alkaen. Kesällä lähetetään uusintana kymmenen vuonna 2013 lähetettyä ohjelmaa.

Sarasvuon ohjelmasarja on ollut ehdottomasti yksi Yle Puheen suosituimmista. Keväällä 2013 lähetetyllä sarjalla oli radiossa n. 100.000 kuuntelijaa viikossa, ja yksi kaikkien aikojen suosituimmista radio-ohjelmasarjoista se on ollut Yle Areenassa, jossa sitä on kuunneltu tähän mennessä jo lähes 200.000 kertaa. Myös podcast-listauksessa sarja nousee yhä edelleen kuunnelluimpien Ylen radiosisältöjen joukkoon, ja uusintalähetykset radiossa saavat vieläkin palauteryöpyn aikaiseksi. Tuoreimmat palautteet ovat tältä keväältä.

Palautteesta on luettavissa, että Sarasvuo on tarjonnut ohjelmissaan mahdollisuutta ajatella toisin, vahvistanut ihmisten itsetuntemusta ja rohkaissut hakemaan elämälle uutta suuntaa karikoiden keskeltä. Erityisesti kuuntelijoita on koskettanut Jarin tarina omasta alkoholiin liittyvästä addiktiostaan. Myös yhteiskunnallisiin teemoihin, esim. kansalaispalkkaan, liittyvät jaksot ovat saaneet aikaan paneutunutta ja merkityksellistä keskustelua.

Keväällä 2013 Sarasvuo teki Yle Puheelle 20 tunnin mittaista ohjelmaa, ja lokakuussa alkava uusi kausi kestää ainakin kevään 2016 loppuun.

"Tunnin suora, käsikirjoittamaton monologi on juuri oikea radioilmaisun muoto tähän maailman aikaan. Tästä seuraa kauaskantoinen dialogi. Elämme varsin kiinnostavia aikoja sanan kaikissa merkityksissä."

Jari Sarasvuo palaa puhumaan radioon, mutta ennen kaikkea ihmisille.

Maanantaisin 1.6.2015 alkaen Yle Puheella kuullaan uusintana kymmenen Sarasvuon ohjelmaa keväältä 2013.
Uusi kausi alkaa Yle Puheella 5.10.2015.

Kaikki keväällä 2013 lähetyt jaksot ovat kuunneltavissa/ladattavissa Yle Areenassa.

Lisää ohjelmasta

 • Katsojat kommentoivat: Onko Casualtysta Holby Cityn seuraajaksi?

  Holby Cityn emosarja Casualty nyt Areenassa

  Holby Cityn sairaala on ollut pitkään Areenan suosituimpia ohjelmia. Sairaaladraaman ystäville on nyt katsottavissa myös Holbyn "emosarja" Casualty. Britannian pitkäikäisin ja menestynein sairaalasarja Casualty on saapunut Areenaan. Vuodesta 1986 jatkuneen sarjan 31. kausi esitettiin Britanniassa syksyllä 2016. Areenassa sarjan esittäminen alkaa kaudesta 19.

 • Radiodekkareita - jännitystä ja murhia keskellä kesää

  Jännityskuunnelmia kesäloman ratoksi

  Mauri Sariola, Leena Lehtolainen, Georges Simenon, Jarkko Sipilä, Pentti Järvinen ja Tapani Bagge. Tässä kattaus jännityksen mestareiden luomuksia, joissa mukana loistavat niin tämän päivän eturivin näyttelijät kuin vuosikymmenten takaiset suuret tähdet.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.