Hyppää pääsisältöön

Mitä mieltä olet Valovuoden kappaleesta Aurinkokuningatar?

Äänestä päivän Rytmibarometrikappaletta täällä.

Kuka? Valovuosi - Aurinkokuningatar

Mitä? Tampereella vuonna 2014 perustettu kolmihenkinen bändi Valovuosi tarjoilee kesäisen Rytmibarometrikappaleen. Outista, Kuupasta ja Samsonista koostuva yhtye tekee energistä poppia, joka ottaa vaikutteita myös räpistä ja reggaesta. Yhtye kuvailee itseään näin: laulaja-Outin taustalta löytyy rockia ja konemusiikkia, Samson on melodinen räppäri ja Kuuppa on kalju reggaemuusikko. Aurinkokuningatar on positiivisuuta pursuava kappale, joka tsemppaa nimenomaan mimmejä.

Hä? Aurinkokuningattaria ei historiasta löydy mutta aurinkokuninkaiksi on tituleerattu sekä Ranskan kuningas Ludvig XVI:ta että jääkiekkovalmentaja Juhani Tammista. Tami sai lempinimen Helsingin Sanomien toimittaja Juhani Syväseltä Tukholman MM-turnauksen yhteydessä.