Hyppää pääsisältöön

Euroviisukommentaattoreina Yle TV2:lla Aino Töllinen ja Cristal Snow

Euroviisujen kommentaattorit Cristal Snow ja Aino Töllinen
Cristal Snow ja Aino Töllinen ovat Euroviisujen kommentaattorit Euroviisujen kommentaattorit Cristal Snow ja Aino Töllinen cristal snow ja aino töllinen

Tänä vuonna Ylen suomenkielisten Euroviisulähetysten virallisina tv-kommentaattoreina toimivat Aino Töllinen ja Cristal Snow. Aino on mm. YleX:stä tuttu radioääni ja hillitön viisufani:

"Hienoa että kaikkien aikojen kovin Uuden Musiikin Kilpailu synnytti Suomelle myös kaikkien aikojen kovimman viisuedustajan. On uskomattoman siistiä olla mukana Euroviisuissa juuri tänä vuonna, kun Suomi tekee viisuhistoriaa lähettämällä Wieniin maailmanlaajuisesti aivan ainutlaatuisen punkbändin.", kommentoi Aino, jonka tähän asti huikein viisumuisto liittyy vuoteen 2013, jolloin Aino toimi ensimmäistä kertaa viisukommentaattorina ja Krista Siegfrieds eteni hienosti viisufinaaliin.

Populaarikulttuurin moniosaaja, artisti ja juontaja Cristal Snow rakastaa myös Euroviisuja yli kaiken!

"Kun 2008 mua pyydettiin osallistumaan Suomen karsintoihin, en miettinyt asiaa hetkeäkään, koska kahdesta asiasta olen viisuihin liittyen unelmoinut koko ikäni; niiden selostamisesta kuumina viisuiltoina sekä jonain päivänä edustamisesta. Nyt toinen haave toteutuu. Ei voi kuin sanoa että älyttömän siistiä!", sanoo puolestaan Cristal Snow, johon ovat aina vedonneet voimakkaat naiset tuulikoneiden vieminä suurella viisulavalla!

Viisulähetysten ruotsinkielisinä kommentaattoreina toimivat Eva Frantz ja Johan Lindroos.

Viisujen lähetysajat:
19.5. TV2, klo 22.00
Euroviisut 2015, 1. semifinaali
Mukana Suomi ja Pertti Kurikan nimipäivät!

21.5. TV2, klo 22.00
Euroviisut 2015, 2. semifinaali

23.5. TV2
Euroviisut 2015, finaali
21.45 Eurovision Song Contest 2015: Etkot
22.00 Eurovision Song Contest 2015
01.35 Eurovision Song Contest 2015: Jatkot

Nelituntinen Viisumaraton TV2:lla

Aino ja Cristal nähdään viisutunnelmissa myös jo ennen varsinaisia viisulähetyksiä. Tänäkin vuonna Yle TV2 lähettää suoran nelituntisen esikatseluohjelman, jossa nähdään kaikkien tänä vuonna Euroviisuihin osallistuvien 40 maan viisukappaleiden videot. Videoita ovat arvioimassa muusikko-näyttelijä Hanna-Riikka Siitonen, stand-up -koomikko-toimittaja Lotta Backlund, muusikko-toimittaja Perttu Häkkinen sekä Cristal Snow. Aino Töllinen toimii viisumaratonin juontajana. Lauantaina 16.5. Klo 19.10 alkavassa ohjelmassa otetaan myös suora yhteys Wieniin, jossa Suomen tämän vuoden viisuedustaja Pertti Kurikan Nimipäivät valmistautuu viisuviikon koitoksiin.

Krista Siegfrids antaa Suomen pisteet Euroviisufinaalissa!

Vuonna 2013 Suomea Eurovision laulukilpailussa edustanut Krista Siegfrids palaa yli satamiljoonaisen viisuyleisön eteen lauantaina toukokuun 23. päivänä, mutta ei esiintyjänä vaan Suomen pisteidenantajan roolissa tämänvuotisessa viisufinaalissa.

Suomen Euroviisuissa antamat pisteet muodostuvat puoliksi yleisön antamista puhelinäänistä ja puoliksi ammattilaisraadin antamista pisteistä. Tänä vuonna viisihenkiseen ammattilaisraatiin kuuluvat muusikko ja laulupedagogi Aija Puurtinen (raadin pj.), NRJ:n aamulähetyksen juontaja Laura Haimila, tuottaja-säveltäjä Jukka Immonen, sanoittaja-muusikko Pekka Eronen sekä tuottaja-säveltäjä Mikko Pykäri.