Hyppää pääsisältöön

Neiti Fisherin etsivätoimisto

Neiti Fisherin etsivätoimisto, yle tv1
Etsivä Phryne Fisher (Essie Davis) on moderni nainen, joka toimii oikeudenmukaisuuden puolesta. Neiti Fisherin etsivätoimisto, yle tv1 neiti fisherin etsivätoimisto

TV1 maanantaista perjantaihin 22.6.- 8.7.2015 klo 17.05 - 18.00 (1. kausi), 9. - 27.7.2015 (2. kausi), 28.7 - 6.8.2015 (3. kausi), uusinta seuraavana arkipäivänä klo 10.00, Areenassa 7 päivää

Etsivä Phryne Fisher (Essie Davis) on moderni kaunotar, jolla on tarkat silmät ja vielä tarkemmat korvat. Uusi australialainen dekkarisarja Neiti Fisherin etsivätoimisto (12) sijoittuu 1920-luvun Melbourneen.

Phrynellä on silmää paitsi herrasmiehille myös arvoituksille. Hän taistelee epäoikeudenmukaisuutta vastaan helmin koristeltu pistooli turvanaan.

Etsiväsarja perustuu Kerry Greenwoodin rikosromaaneihin. TV1 esittää näyttävän sarjan kaikki kolme tuotantokautta.

Kohti seikkailuja

Railakas neiti Fisher on karistanut Englannin tomut jaloistaan päästäkseen mahdollisimman kauas vanhanaikaisista vanhemmistaan.

Phryne seilaa valtamerialuksella kauas Australiaan, jossa häntä kaitsee parhaansa mukaan toimelias Prudence-täti (Miriam Margolyes). Heti perillä neiti törmää ystäväperheessä outoon kuolemantapaukseen. Se herättää hänessä uteliaan etsivän, mikä saattaa hänet törmäyskurssille säyseän komisario Jack Robinsonin (Nathan Page) kanssa.

Neiti Fisherin etsivätoimisto, yle tv1
Neiti Fisherin etsivätoimisto, yle tv1 neiti fisherin etsivätoimisto

Vaikka Phryne on kuin kotonaan jazz-luolissa ja nauttii hienoista juhlista, hänestä löytyy toinenkin, taisteleva puoli ja ja juuri se teki hänestä itsenäisen naisetsivän.

Phryne on lähtöisin vaatimattomista oloista ja hänellä oli rakas sisar, jonka Phryne menetti rikoksen uhrina.

Kirjava ystäväpiiri

Näyttävä etsivä tarttuu erityisen ärhäkästi juttuihin, joissa voi toimia maailmanparantajana. Tutkimusten myötä neidin ystäväpiiri muuttuu yhä kirjavammaksi, mistä Phryne itse on enemmän kuin tyytyväinen.

Pääosissa näyttelevätt myös muun muassa Hugo Johnstone-Burt ja Ashleigh Cummings.

Miss Fisher’s Murder Mysteries. Tuotanto: Every Cloud Production/ABC, Australia, 2012 - 2014.

Neiti Fisherin etsivätoimisto, yle tv1
Vauhdikas Phryne Fisher ratkoo rikoksia 1920-luvun Melbournessa Neiti Fisherin etsivätoimisto, yle tv1 neiti fisherin etsivätoimisto

Lisää ohjelmasta

Keskustele