Hyppää pääsisältöön

Kasmir, Tokela, Anssi Nykänen, Niki Rock, Samae Koskinen, Aino Venna, Steen1 ja Proteus tunnustavat rakkautensa.

Polvillaan – Kasmir: ”Bruno Mars, olet 2010-­luvun Michael Jackson”

Artistinimellä Kasmir tunnettu Thomas Kirjonen tuli tunnetuksi viime kesän Vadelmavene-hitillään. Hän on paitsi laulaja myös biisintekijä ja tuottaja. Kasmirin tekemiä kappaleita ovat laulaneet muun muassa Anna Abreu ja Aste.

Bruno Marsin parhaat

Koska Kasmirin tulee pysyä popkartalla jo ammattinsa puolesta, hän seuraa tiiviisti uutta listamusiikkia. Isoimmaksi esikuvakseen hän nimeää Bruno Marsin.

”Muistan kun kuulin ensimmäisen kerran Just the Way You Are -­biisin. Ikivihreä melodia ja kertosäkeen viesti iskivät heti. Tuotannossakin oli jotain ihan uutta ja erilaista”, Kasmir kertoo.

Omaa musiikkiaan Kasmir kuvaa ”purkkasouliksi”: yhdistelmäksi soulinsävyistä laulua ja pop-kertosäkeitä. Bruno Marsista voisi käyttää samaa määrettä.

Pop-laulajana, biisintekijänä ja artistihahmona Bruno Mars on Kasmirin mielestä ensimmäinen uusi tähti, jonka voi nostaa suoraan Michael Jacksonin rinnalle. Nimenomaan monilahjakkuutensa vuoksi.

”Olen tehnyt paljon co­-writeja. Unelmani olisi joskus kirjoittaa biisejä Bruno Marsin kanssa. Pari ensimmäistä päivää voisin vain keittää kahvia, mutta ehkä sitten kehtaisi jo ujosti tarjota jotain melodianpätkää”, Kasmir sanoo ja nauraa.

Bruno Marsin parhaat

1. Locked Out of Heaven
”Tää biisi on vain aivan jäätävän kova kaikilla mittareilla. Mark Ronsonin tuotannon kuulee kilometrin päähän, mikä on enemmän ku ok!”

2. Just the Way You Are
”Ehkä tekstillisesti Brunon kauneimpia biisejä. Menee kevyesti mun parhaiden popbiiisien top 5 -­listalle.”

3. Young Girls
”Vähän vähemmälle huomiolle jäänyt sinkku. Kaihoisat melodiat puhuttelevat isosti. Tämän biisin tekstistä en niin välitä, mutta melodiat ovat ihan 6,5/5.”

4. When I Was Your Man
”Mulla kesti vähän aikaa lämmetä tälle biisille, mutta lopulta jäin aivan koukkuun. Upea, perinteitä kunnioittava ja noudattava piano & mies ­-kappale. Teksti myös täyttä rautaa.”

5. Mark Ronson feat. Bruno Mars: Uptown Funk
”Ei varsinaisesti Bruno Marsin oma kappale, mutta kyllähän mies on tämän täysin kleimannut nimiinsä. Mahtavaa, että käytännössä kertosäkeetön biisi pystyy dominoimaan Billboardin Hot 100 -­listaa lyöden kaikki ennätykset. Feelgood­ -biisi.”

6. Count On Me
”Vähän vanhempaa tuotantoa. Ihana pieni biisi ystävyydestä tai rakkaudesta. Teksti on kuulijan tulkittavissa. Tätä tuli kuunneltua aikoinaan paljon ja siteerattua tekstiä omalle ihastukselle.”

Teksti: Janne Flinkkilä
Videokuvaus: Janne Flinkkilä ja Ville Malja
Videon editointi ja tunnus: Ville Malja

Kommentit