Hyppää pääsisältöön

Pyhä barrakuda! - Supersankarit valtaavat Yle Teeman heti kesän alkajaisiksi

Batman ja Robin
Batman ja Robin Batman ja Robin batman

Kesän ensimmäinen teemaviikko on omistettu supersankareille. Maanantaina 1.6. alkaa Batman! - alkuperäinen Lepakkomies 60-luvulta. Tahallisen camp-henkisen tv-sarjan kaikkien aikojen ensimmäinen tuotantokausi lähetetään päivittäin klo 20. Viikon aikana nähdään myös kolmiosainen dokumenttisarja supersankareista, israelilainen dokumentti sankaruudesta ja viikko huipentuu Teemalauantain alkuperäiseen Batman-elokuvaan.

ma – pe klo 20.00 alkaen 1.6.
Batman (7)

Bob Kanen ja kumppaneiden luoma supersankari ilmestyi ensi kertaa sarjakuvana vuonna 1939, ja siitä tuli hetkessä klassikko. Sarjakuvasankarin seikkailuihin perustuva tv-sarja oli myös suuri hitti jo syntyessään vuonna 1966, se lennähti suoraan katsojatilastojen kärkeen.

Kenet soitetaan apuun kun hätä on suurin? Tietysti Batman, ja vanavedessä seuraa aina myös hänen nuori apulaisensa Robin. Mustaviittaisella ritarilla on paitsi otolliset olosuhteet myös oma motiivi saattaa konnat telkien taa. Rikolliset riistivät häneltä turvallisen lapsuuden, ja nyt hän haluaa kostaa, mutta myös säästää mahdollisimman monta ihmistä samalta kohtalolta.

Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset!

Alkuperäinen lepakkomies on harvinainen näky televisiossa. Nyt Teema esittää tämän legendaarisen sarjan ensimmäisen tuotantokauden, 34 jaksoa.

Pääosissa: Adam West (Batman/Bruce Wayne), Burt Ward (Robin/Dick Grayson), Alan Napier (Alfred), Neil Hamilton (Gordon), Stafford Repp (O’Hara), Cesar Romero (Jokeri), Madge
Musiikki: Neil Hefty
Tv-sarjan idea ja käsikirjoitus: William Dozier, Bill Finger, Lorenzo Seyde Jr.
Tuotanto: 20th Century Fox Television, Greenway Productions, Yhdysvallat, 1966
Yle Areena 7 pv

maanantai-keskiviikko 1.-3.6.
Supersankarit

(Superheroes: A Never-Ending Battle)
Supersankarit ovat oleellinen osa USA:n populaarikulttuuria. Ne ovat viihdyttäneet ensin sarjakuvissa ja myöhemmin elokuvissa. Dokumenttisarja tarkastelee supersankarihahmojen historiaa, tarinoita ja vaikutusta yhyeiskunnassa laajemminkin. Äänessä tutkijat, piirtäjät, näyttelijät ja sarjisfanit. Jountajana Liev Schreiber.
Yle Areena 7 pv

torstaina 4.6.
Sankaruuden ainesosat

(10%: What Makes a Hero?)
Palkitussa dokumentissa Yoav Shamir tapaa tavallisia ihmisiä, vapaustaistelijoita ja tutkijoita. Shamir ei jätä kiveä kääntämättä selvittäessään, kuka on sankari ja mistä tunnistaa hyvän ihmisen?
Yle Areena 30 pv

lauantaina 6.6. klo 21.00
Teemalauantai: Lepakkoja ja monstereita

Batman-elokuva

Batman-elokuva vuodelta 1966. Pääosissa ovat ne ainoat oikeat Lepakkomies ja Ihmepoika eli Adam West ja Burt Ward. Batmanin ja Robinin verivihollisia ("the gallery of dastardly villains") ovat vanhat tutut Lee Meriwether (Kissanainen), Cesar Romero (Jokeri), Burgess Meredith (Pingviini) ja Frank Gorshin (Arvuuttaja). Muut konnaroolien esittäjät ovat tuttuja tv-sarjasta, mutta Kissanainen vaihtui Julie Newmarista Lee Meriwetheriin. Värikylläisen, camp-henkisen elokuvaseikkailun on ohjannut Leslie
H. Martinson.
Elokuva on esitetty Ylellä edellisen kerran vuonna 2013.

Monsterimies

Tarina keski-ikäisestä miehestä hirviönaamion takana, tiestä huipulle ja sieltä alas, Tomi Putaansuun yrityksestä pitää lapsesta asti luotu mielikuvitusmaailma elossa.
Ohjaus: Antti Haase
Tuotanto: Illume Oy
Dokumentti on uusinta tammikuulta 2015.