Hyppää pääsisältöön

Viikon sitaattivinkki: Politiikka alkaa kotoa

Tupperware-kulhoja
Kuva-arvoitus: nimeä puolueet rasioiden mukaan! Tupperware-kulhoja Kuva: Yle muovi,tupperware

Vaalit on pidetty ja pulinat pois. Kielikeskuksen sanakirjan toimituksen väki kuitenkin palaa vaalien kampanjointiin huhtikuun kuukauden sanassaan, joka on: olohuonetentti. Näin sanan valitsijat kommentoivat sanaa:

”Eduskuntavaalien alla perinteisten vaalitilaisuuksien rinnalle nousivat olohuonetentit eli kodeissa järjestettävät pienimuotoiset vaalitentit. Niiden ideana on, että järjestäjät kutsuvat kotiinsa muutamia eri puolueiden ehdokkaita tentittäviksi ja ystäviään ja tuttaviaan yleisöksi.

Miksei verkostomarkkinointi toimisi politiikassakin!

Olohuonetenteissä otetaan esiin asioita, jotka kiinnostavat paikalla olevia. Osallistujien mukaan tunnelma on intiimi ja kielikin maanläheisempää kuin virallisemmissa yhteyksissä. Olohuonetenttien on sanottu olevan yksi some-ajan ilmiöistä, sillä tieto niistä ja niissä käsitellyistä asioista leviää erityisesti sosiaalisen median välityksellä.”

Mikäs siinä: jos Tupperware-purnukoita myydään kaikkialla maailmassa kotikutsujen välityksellä, niin miksei verkostomarkkinointi toimisi politiikassakin! Tulivathan Tupperware-kutsut Suomeen tasan 50 vuotta sitten, myöhemmin poliitikkona tunnetun Elisabeth Rehnin tuomana!

  • Avaruusromua: Mitä on pluviofilia?

    Tiedätkö millainen ihminen on pluviofiili?

    Tiedätkö millainen ihminen on pluviofiili? Minä en tiennyt. En, ennen kuin katsoin netistä. Pluviofiili on ihminen, joka rakastaa sadetta. Ihminen, johon sade vaikuttaa rauhoittavasti ja inspiroivasti. Latinan kielen sana "pluvia" tarkoittaa sadetta. Mitä on sade? Se on pilvistä putoavaa vettä eri olomuodoissaan. Se on kaikkea vedestä rakeisiin. Mitä muuta? Toimittajana Jukka Mikkola.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri