Hyppää pääsisältöön

Yle avaa sisältöjään kehittäjien käyttöön

Yle haluaa kiihdyttää digitaalisten tuotteiden kehitystä ja innovaatiota Suomessa. Yhtiö aloittaa toukokuussa kokeilun, jossa Yle Areenan tietorajapintoja (Application programming interface, API) avataan kehittäjien ja kumppaneiden käyttöön. Avattavien rajapintojen avulla kuka tahansa voi tehdä sovelluksia Ylen sisältöjen käyttämiseen.

“Viemme digitaalista Suomea eteenpäin. Haluamme edistää innovaatioita ja luoda entistä parempia, uusia jakeluteitä ja palveluita digitaalisille sisällöille”, tiivistää Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo.

“Kokeilulla Yle rakentaa avointa, aktiivista mediaympäristöä Suomeen. Verkostoissa tekeminen on tämän ajan tapa kehittää ja tehdä palveluita. Siksi Yle haluaa tarjota mahdollisuuden parhaille suomalaisille kehittäjille”, sanoo Ylen verkkokehityksen päällikkö Sami Kallinen.

Ylen rajapintojen käyttäjäksi pääsee hyväksymällä Ylen käyttöehdot. Niihin kuuluu mm. se, että sisältöjen tekijänoikeudet ja sisällöt pysyvät Ylen hallinnassa.

Yle mahdollistaa tässä vaiheessa uusien innovatiivisten käyttöliittymien ja palvelujen tekemisen Yle Areenan sisältöjen esittämiseen ja käyttämiseen verkkoympäristöissä.

Käyttöehtoihin kuuluu, että Ylen logolla on uudessa palvelussa näkyvyys ja että Yle pystyy mittaamaan kehitettävän palvelun käyttöä. Ylen rajapintojen avulla tehtyjä palveluja ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.

Yle avaa kehittäjien käyttöön mm. yhtiön lapsille tehtyjä sisältöjä, musiikkisisältöjä, draaman ja osin urheilun sisältöjä. Uutissisältöjen käyttöön yhtiö edellyttää jatkossakin uutistoiminnan luvan. Kehitettäviksi avataan ensiksi Yle Areenan ohjelmatiedot, videotiedostot, audiotiedostot, kuvat, asiasanat ja mittaustiedot.

Mahdollisissa väärinkäyttötapauksissa Ylellä säilyy mahdollisuus suojata sisältönsä ja poistaa väärinkäyttäjän pääsy rajapintaan.

Lisätiedot:

Johtaja Ismo Silvo, Yle , p. 040 5051924
Päällikkö, verkkopalvelut, Sami Kallinen, Yle, p. 0400 129499
API-palvelupäällikkö Aleksi Rossi, Yle, p. 0407047009