Hyppää pääsisältöön

Helppo täytekakku äitienpäiväksi

Täytekakku kruunaa juhlapöydän. Täytekakkupohja on helppo tehdä itse klassisella kolmen lasin taktiikalla. Kakku kannattaa täyttää jo tarjoilua edeltävänä iltana, jotta se saa maustua rauhassa.

Kakkupohja
kolme samankokoista juomalasia
neljä kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
(perunajauhoja)
1 tl leivinjauhetta

Täyte ja koristelu
5 dl kuohukermaa
banaania
pakastemansikoita
mascarponejuustoa
sitruunamehua
sokeria
vaniljasokeria
kostuttamiseen mehua tai maitoa
tuoreita mansikoita
syötäviä orvokkeja
sitruunamelissaa

Kuvassa kolme samanlaista juomalasia
Ota esille kolme samankokoista lasia Kuvassa kolme samanlaista juomalasia Kuva: Yle/Niina Mattus juomalasi

Valmistus

Ota esille kolme samankokoista juomalasia. Riko niistä ensimmäiseen neljä kananmunaa. Mittaa seuraavaan lasiin yhtä paljon sokeria kuin ensimmäisessä lasissa on munia. Sen jälkeen mittaa kolmanteen lasiin saman verran vehnäjauhoja kuin kananmunia. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe. Halutessasi voit korvata osan vehnäjauhoista perunajauhoilla.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munavaahtoon jauhot. Nostele taikina tasaiseksi.

Valmis kakkupohja
Valmis kakkupohja Valmis kakkupohja Kuva: Yle / Niina Mattus kakku
Kaada valmis taikina korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista kakkupohjaa +175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Pohja on kypsä silloin kun hammastikulla pistää pohjan keskeltä, eikä hammastikkuun jää taikinaa.
Pohja on kypsä silloin kun hammastikulla pistää pohjan keskeltä, eikä hammastikkuun jää taikinaa.

Anna kakkupohjan jäähtyä ennen koristelua.

Valmistele täytteet. Soseuta banaanit sekä kohmeiset mansikat ja sekoita ne keskenään. Lisää tarvittaessa sokeria. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita osa vaahdotetusta kermasta mascarponejuuston joukkoon ja mausta seos sitruunamehulla. Säästä loput kermavaahdosta koristeeksi.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta osat esimerkiksi maidolla tai appelsiinimehulla. Levitä sitten pohjan päälle banaani-mansikkasurvos. Lisää sen päälle kerros macarpone-kermavaahtoseosta. Nosta sitten toinen kerros kakkupohjasta täytetyn osion päälle ja toista työvaiheet. Kun molemmat kerrokset on täyetty, nosta viimeinen osa pohjasta kanneksi.

Levitä kermavaahto kakun päälle. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla, syötävillä orvokeilla sekä sitruunamelissalla.

Kuvassa mansikoilla koristeltu täytekakku.
Kuvassa mansikoilla koristeltu täytekakku. Kuva: Yle / Niina Mattus täytekakku

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän