Hyppää pääsisältöön

Niko Kivelä ja nurkkakunnat: Uusikaupunki – venepaikkoja ja hylkyjä

Niko Kivelä ja nurkkakunnat, yle tv1
Niko Kivelä käy tutustumassa Uudenkaupungin vierasvenesatamaan. Niko Kivelä ja nurkkakunnat, yle tv1 niko kivelä ja nurkkakunnat

TV1 keskiviikkona 20.7.2016 klo 20.00 - 20.30, uusinta perjantaina 22.6. klo 6.25 ja lauantaina 23.7. klo 18.15
Yle Areenassa vuoden ajan

Nimensä mukaisesti Uusikaupunki oli aikoinaan uusi: se syntyi vuonna 1617 naapurikaupunkien valitusten takia. Kaupungilla on loistokas merenkulkumenneisyys, ja yhä tänään siellä väitetään olevan maan paras vierasvenesatama.

Kun joku kuolee, Uudessakaupungissa ei kysytä mihin se kuoli, vaan missä sen venepaikka oli.

Hylkyparatiisi

Autotehdas ja koripallo ovat tuttuja juttuja – ehkäpä Bonk-museokin – mutta kuinka moni tietää, että kaupungin edusta on hylkyjä täynnä? Sukellusharrastajille ne ovat paratiisi, mutta Niko Kivelälle synkistelyn paikka.

Laivahautausmaa paljastaa Nikon kuolemanpelon, tuon estraditaitelijoille tyypillisen kompastuskiven.

Niko tanssii balettia

Kuolemattomuuttaan Niko pääsee todistamaan osallistumalla balettiesitykseen. Aistillinen esitys ulkoilmassa ja trikoissa ei jätä yleisöä kylmäksi.

Visiitti Uudessakaupungissa kutkuttaa Nikon muitakin aisteja. Naivistisen taiteen talossa Pilvilinnassa hän hihittelee läpi näyttelyn ja pienpanimon olutmaistelussa ”pää räjähtää”, koska on niin hyvää.

Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2015.

Muualla verkossa:
Niko Kivelä ja nurkkakunnat
Kuinka nurkkakuntainen olet? Testaa!

Elävä arkisto:
Uusikaupunki teollistui vauhdilla

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.